Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
Londyński autobus śledzi generator gazu drzewnego. W czasie II wojny światowej i po jej zakończeniu dostawa ropy była ograniczona w połowie świata. Generatory gazu drzewnego pozwoliły na podawanie silników benzynowych mieszanką wodoru, tlenku węgla i metanu uzyskiwanego przez spalanie drewna o ograniczonym powietrzu, dzięki czemu silniki mogły pracować przy mniej niż połowie mocy nominalnej. W latach dziewiętnastu czterdziestych sprzedano w Europie 15 milionów generatorów gazu drzewnego.
Źrudło: https://www.facebook.com/share/p/1A7MktHS6s/
#gruparatowaniapoziomu #
Źrudło: https://www.facebook.com/share/p/1A7MktHS6s/
#gruparatowaniapoziomu #
Wielu ludzi chcąc zaszkodzić PiS-owi głosuje na Trzaskowskiego, choć sami przyznają że go nie lubią.
A ja mam dość tego głosowania na "mniejsze zło". Logika "głosuj na rywala nielubianego obecnego prezydenta" dała nam właśnie prezydenta Dudę.
Platforma Obywatelska pozostaje tą samą betonową, bezideową formacją oportunistów i biurokratów, którą ludzie pogonili w wyborach.
Przyzwyczaili się że jako największy rywal PiS elektorat mają gwarantowany i wiedzą że nie muszą nic robić (Schetyna, ktoś pamięta tego gościa?)
Nie, nie poprę PiS-u i jego stanu permanentnej fuszery i ich zamkniętych, ciasnych umysłów.
Nie poprę też Platformy z jej pokaźną listą grzechów i jej bezbarwnego kandydata, który zadowolony z siebie trzepie elektorat na niebyciu Dudą.
Wiem, że jeden nieważny głos praktycznie nic nie zmieni. Ale to najbliższe zagłosowaniu zgodnie z sumieniem.
Zazdroszczę tym, którzy autentycznie popierają jakiegoś kandydata/ugrupowanie i nie głosują zgrzytając zębami.
Zazdroszczę tym, którym wystarczy nabazgrać tęczę na murze i pokazać panele słoneczne, żeby zgarnąć ich pełne poparcie.
Chciałbym być jednym z tych, któremu wystarczy 2 razy krzyknąć "POLSKA, K---A!!!" żeby się radowali i wesoło pomknęli do wyborów.
Ale nie. Znowy idę do wyborów ze świadomością że kto by nie wygrał to będę niezadowolony.
Kurde.
#wybory #feels
Masz dziwno sposób pisania.
Kolego
I mówię to jako
@pi73r: Nie wiem jakie masz oczekiwania. Wzrost gospodarczy od 1989 określa się jako "cud". Rozwijaliśmy się bardzo szybko. Być może dało się jeszcze lepiej - ale nie wiem na podstawie czego tak uważasz.
Nawet podczas kryzysu 2008 poszliśmy do przodu a nie cofnęliśmy się jak inni.
Ale co ma PO do tego? Kryzys nas ominął, ze względu na to jak u nas wyglądały rynki finansowe, a nie że rząd coś sensownego wymyślił.
No to teraz za pisu też nie ma tragedii, za sld w sumie też nie xD To po co w ogóle cokolwiek zmieniać.
Komentarz usunięty przez moderatora