Wpis z mikrobloga

W najbliższą niedzielę postawię krzyżyk zarówno przy #trzaskowski jak i #duda a potem nie wiem, może narysuję coś ładnego. Jeszcze nie zdecydowałem.

Wielu ludzi chcąc zaszkodzić PiS-owi głosuje na Trzaskowskiego, choć sami przyznają że go nie lubią.

A ja mam dość tego głosowania na "mniejsze zło". Logika "głosuj na rywala nielubianego obecnego prezydenta" dała nam właśnie prezydenta Dudę.

Platforma Obywatelska pozostaje tą samą betonową, bezideową formacją oportunistów i biurokratów, którą ludzie pogonili w wyborach.

Przyzwyczaili się że jako największy rywal PiS elektorat mają gwarantowany i wiedzą że nie muszą nic robić (Schetyna, ktoś pamięta tego gościa?)

Nie, nie poprę PiS-u i jego stanu permanentnej fuszery i ich zamkniętych, ciasnych umysłów.

Nie poprę też Platformy z jej pokaźną listą grzechów i jej bezbarwnego kandydata, który zadowolony z siebie trzepie elektorat na niebyciu Dudą.

Wiem, że jeden nieważny głos praktycznie nic nie zmieni. Ale to najbliższe zagłosowaniu zgodnie z sumieniem.

Zazdroszczę tym, którzy autentycznie popierają jakiegoś kandydata/ugrupowanie i nie głosują zgrzytając zębami.

Zazdroszczę tym, którym wystarczy nabazgrać tęczę na murze i pokazać panele słoneczne, żeby zgarnąć ich pełne poparcie.

Chciałbym być jednym z tych, któremu wystarczy 2 razy krzyknąć "POLSKA, K---A!!!" żeby się radowali i wesoło pomknęli do wyborów.

Ale nie. Znowy idę do wyborów ze świadomością że kto by nie wygrał to będę niezadowolony.

Kurde.

#wybory #feels
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

kiedy wy zrozumiecie, że to nie politycy są problemem tylko ludzie :D przecież są też uczciwi kandydaci, niepopulistyczni, merytoryczni, tylko na nich nigdy nie głosujecie :D
  • Odpowiedz
@assurin: @Wykoppeel1230: @zapalsobiekota: W wyborach prezydenckich liczą się liczby bezwzględne (nie używa się metody D'Hondta). Głos nieważny czy brak głosu nie wpływa bezpośrednio na wynik wyborów w żaden sposób. Argument "bo ty nie pójdziesz, a żelazny elektorat PiSu pójdzie" to już lekka mentalna gimnastyka, bo by wymuszał na @Szarozielony zagłosowanie wbrew swojemu sumieniu. A chyba nie o to tu chodzi, nie?
I mówię to jako
  • Odpowiedz
@Szarozielony ALE Z CIEBIE WIELKI FREETHINKER OJAAA a tak naprawdę sam sie ośmieszasz, nikt nawet nie zwróci uwagi na twój nieważny głos, tylko w komisji spojrzą że ktoś zrobił sobie jaja i postawił dwa krzyżyki to elo w----------ą go do śmieci bez większej filozofii jakiej widzisz, także albo głosujesz normalnie i dajesz ważny głos albo zostań wtedy w domu i nie pajacuj
  • Odpowiedz
@Szarozielony: Różnica względem wyborów 5 lat temu jest taka, ze obecnie jak miernota andżej p-------e, to będzie kohabitacja, która zniszczy pisiurska bolszewie, a może i po
  • Odpowiedz
I jak ma być k---a dobrze w tej Polsce jak ludzie mają pamięć 3 lata wstecz xD

@pi73r: Nie wiem jakie masz oczekiwania. Wzrost gospodarczy od 1989 określa się jako "cud". Rozwijaliśmy się bardzo szybko. Być może dało się jeszcze lepiej - ale nie wiem na podstawie czego tak uważasz.

Nawet podczas kryzysu 2008 poszliśmy do przodu a nie cofnęliśmy się jak inni.
  • Odpowiedz
@Szarozielony: efekt będzie taki panie free thinker że wygra andrju Duda i w dupę sobie będziesz mógł wsadzić swój protest. Jeśli postawisz dwa krzyżyki jesteś po prostu debilem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Szarozielony zły moment sobie wybrałeś by mieć dość mniejszego zła mordo :p nie filozuj tylko normalnie zagłosuj, bo to nie będzie nigdy fizycznie możliwe by w tym kraju głosować za kimś :p po prostu się z tym pogodzić trzeba
  • Odpowiedz
@gottagetagrip2020: skoro żelazny elektrolat pójdzie zagłosować, a on nie pójdzie i dorabia do tego coś żeby nie był odpowiedzialny a będzie odpowiedzialny bo nie zagłosuje, tak jak każdy kto nie zagłosował jest to dla mnie proste i logiczne nie widzę innego punktu widzenia, jedyne co wymusza na tym człowieku jak na innych to to żeby iść na wybory i wybrać jak sama nazwa wskazuje tak jak na wszystkich innych tak
  • Odpowiedz