Aktywne Wpisy
Gustavo_Fring +10
Jakbyście zareagowali, gdyby podczas rozmowy o wspólnym zamieszkaniu z dziewczyną, nie chciałaby przeprowadzić się do was (kawalerka na własność), tylko zmusza was do wynajmu większego w dzielnicy gdzie jest więcej zieleni? Podział kosztu wynajmu około 70/30. Wychodzi około 5k z opłatami
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
maniek74 +87
plusy:
- nie czuje się głodu jak na węglach, jem często pierwszy posiłek nawet 6-8h po tym jak się obudzę
- znaczna poprawa funkcji kognitywnych, łatwiejsza koncentracja
- brak zjazdów energetycznych (sam czasami mam ale u mnie zauważyłem że powodem jest mała ilość snu poprzedniej nocy)
- będąc na keto wypicie kawy z dobrej jakości olejem MCT powoduje bardzo duży przypływ energii, dobre samopoczucie i pomaga się skupić (dorzucam jeszcze l-theanine lub lions mane zeby podbić efekt), działa to zajebiście
- po posiłkach nie czuje się ociężale, bo objętość posiłków w keto jest mniejsza od węglowodanowych
- nigdy nie miałem tak niskiego BF będąc na węglach (ćwiczę siłowo amatorsko)
- mega dobra kondycja/wydolność porównując do tego do czego przywykłem będąc całe życie na węglach (tu na prawdę bardzo duża różnica)
- poprawa stanu skóry (w tym przypadku trzeba było poczekać z pół roku, na początku nawet wydaje mi się że było pogorszenie, bo skóra się chyba trochę bardziej przetłuszczała ale minęło)
- miałem jakieś lekkie problemy z sercem tj. kołatania + trochę coś przypominającego nerwice, po 2 miesiącach keto przeszło
- sen: nie ma w tym przypadku spektakularnych efektów ale na pewno śpię krócej. Wcześniej zdarzało mi się spać nawet 10-11h czasami, a teraz max to 8h ale dalej się zbyt dobrze nie wysypiam
- moim zdaniem jedzenie na keto jest smaczniejsze (tłuszcz jest nośnikiem smaku), a produkty takie jak ziemniaki, kasze, makarony zacząłem postrzegać jako jakieś zapychacze nie mające wiele wspólnego z wartościowym i smacznym jedzeniem :) kompletnie mnie nie ciągnie do jedzenia węgli
- niższy puls w spoczynku (mniej więcej spadek z 60 do 50)
- ludzie widzą że jesz inaczej niż każdy, więc postrzegają cię lepiej (jeśli im nie wciskasz na siłę żeby jedli tak jak ty oczywiście) :)
minusy:
- adaptacja - gdy organizm jeszcze nie potrafił korzystać z ketonów czułem się kiepsko momentami (zazwyczaj jest to spowodowane niedoborem minerałów, najczęściej sodu)
- niedobory minerałów nawet po adaptacji jeśli je się nieodpowiednio lub nie stosuje suplementów, które mogą prowadzić do zjazdu energetycznego lub bólu głowy w moim przypadku
- problemy z trawieniem podczas adaptacji gdy organizm nie jest nauczony trawić dużej ilości tłuszczu (polecam wtedy zaopatrzyć się w enzymy trawienne zawierające lipazę lub jeść więcej posiłków - tj. 3 lub 4)
podsumowanie:
mi keto siadło bardzo dobrze, polecam spróbować
#dieta #keto
Mi się dużo lepiej ćwiczy będąc na keto i efekty mam lepsze, to jedna z korzyści jaką zobaczyłem u siebie, a Ty zaciekle walczysz i promujesz jedzenie węgli bo błędnie się utarło że tylko na weglach można zbudować mięśnie. Może na węglach zbudujesz trochę więcej a może trochę mniej, pewnie zależy też od organizmu, dla
hmm, to ciekawe, może kofeiny nie pij już po 14:00?
Jakie okularki, uvexy?
160 jednostek d3 we krwi to już jest chyba uznawane jako toksyczna ilość, nie?
Z kawą się ogarnąłem już jakiś czas temu i zazwyczaj między 11 a
( ͡° ͜ʖ ͡°)