Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jack47: A czy używałeś też Gtk i/lub Qt?

Bo jak tylko Tkintera to twoja ocena nie jest obiektywna :)

Ja też byłem początkowo za Tk, ale do Qt jest QScintilla, a to mi załatwi sporą część roboty (no chyba że coś mnie wcześniej trafi od tych błędów 'ERROR: No matching distribution found for QScintilla')
  • Odpowiedz
@BoKoR: Używałem tylko Tk :), nie dyskredykuje pozostałych bo mogą być lepsze ale Tk mi przypadł więc tylko dziele się opinią o Tk :) Wcześniej miałem próby zrobienia apki z gui przy użyciu dwóch innych bibliotek graficznych w innym języku ale Python z Tkinter dla mnie okazał się najlepszy.
  • Odpowiedz
@Jack47: Gdyby to nie była apka w rodzaju edytora tekstu, to bym od razu zabrał się za Tk.
Ale jak nie będzie szło z Qt, to zerknę ponownie na Tk. Widziałem, że da się zrobić numerowanie linii, ale to wymagało kilkunastu linii kodu i stworzenia dwóch klas. Aż boję się myśleć ile trzeba naklepać aby zrobić kolorowanie składni :).
  • Odpowiedz
@BoKoR: RPI 4 super, można używać jako normalny pc do pracy biurowej.
Z temperaturą to mit, wystarczy kupić chłodzenie za ~50zł i z overclocking na maxa ma u mnie przy obciążeniu procesora 100% 45 stopni najwięcej. Moje PI pracuje bez przerwy już 3 miesiące.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pyroxar: tak. Małą apkę która w sumie nie robiła nic ciekawego poza wyświetlaniem filmików i z kilkoma okienkami z tekstem.
  • Odpowiedz
  • 0
Szanowny @BoKoR: a jakieś konkretne kursy masz? Ja coś znalazłem ale może masz coś czego ja nie mam. Chcę się nauczyć tej techniki.
  • Odpowiedz
  • 0
@pyroxar: przy gtk to w sumie szukałem w necie czego akurat potrzebowałem i dodawałam do aplikacji. Żadnego kursu nie czytałem.

A teraz zerknę tylko na Qt, jak wygląda przykładowa aplikacja i będę kopał swoją.
  • Odpowiedz