Aktywne Wpisy

kutmen2 +83
Rozstałem się z dziewczyną prawie 6 lat temu, mieliśmy dwa koty. Jeden został u mnie a drugi pojechał z nią. Godzinę temu zadzwoniła, że kot jest chory i właśnie z---------m blisko 400 kilometrów żeby ratować kotka bo idiotka nie ma pieniędzy żeby kota zbadał weterynarz. Mam nadzieję, że kot wróci ze mną do domu. Dajta plusa na zachętę
Radkko95 +158
Cześć, Miraski! Robię #rozdajo gry na Steamie do 150 zł. Wszystko po to, żeby zachęcić Was do zakupu gier z 30% zniżką, a czasem nawet większą — w zależności od ceny gry. Mam na Steamie dużo skrzynek, które chciałbym spieniężyć. A że ze Steama nie mogę wypłacić pieniędzy, to pomyślałem o sprzedaży gier po okazyjnej cenie. Wy macie tanio gry, a ja mam realne pieniądze 😁
Udział biorą wszyscy którzy
Udział biorą wszyscy którzy
źródło: 1000000188
Pobierz

Dzięki.
Warto było zapytać.
W Qt jeszcze nic nie klepałem, więc sobie sprawdzę. A co do Scintilla to znalazłem QScintilla https://qscintilla.com/#intro/introduction
I wygląda na to, że będzie idealne.
Bo jak tylko Tkintera to twoja ocena nie jest obiektywna :)
Ja też byłem początkowo za Tk, ale do Qt jest QScintilla, a to mi załatwi sporą część roboty (no chyba że coś mnie wcześniej trafi od tych błędów 'ERROR: No matching distribution found for QScintilla')
Ale jak nie będzie szło z Qt, to zerknę ponownie na Tk. Widziałem, że da się zrobić numerowanie linii, ale to wymagało kilkunastu linii kodu i stworzenia dwóch klas. Aż boję się myśleć ile trzeba naklepać aby zrobić kolorowanie składni :).
Moja apka dla przykładu co można w Tkinterze zrobić
źródło: comment_15941487572QUMofNvQbE9HYf3AMsLI8.jpg
PobierzZ temperaturą to mit, wystarczy kupić chłodzenie za ~50zł i z overclocking na maxa ma u mnie przy obciążeniu procesora 100% 45 stopni najwięcej. Moje PI pracuje bez przerwy już 3 miesiące.
A teraz zerknę tylko na Qt, jak wygląda przykładowa aplikacja i będę kopał swoją.