Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#it #programowanie #spring #java #pracbaza

Zacząłem dziw praktyki jako full stack developer i jestem zawiedziony, przede wszystkim wiedziałem że są darmowe ale myślałem że ktoś mnie będzie chciał czegoś nauczyć...
Na studiach miałem Jave oraz Pythona, żadnych Frameworkow, a dzisiaj to polegało na zaciągnięciu repozytorium i siadaj i rób. Spring + docker + postgresql

Nic nie rozumiałem i nie wiem co się działo, czy tak powinny wyglądać praktyki? Ta firma też taka dziwna.. Bez leadera i wgl.. Nie wiem czy nie czy użalam się nad sobą ale jestem mocno zawieziony.. Nie szuka ktoś w Trójmieście na wykopie ambitnego studenta eti na letnie praktyki /staż?
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yras8: Kolego, nadszedł czas naparzania. Nikt nie będzie Cię nianczyl, zostałeś rzucony na głęboką wodę. Machaj nóżkami i rączkami a może utrzymasz się na powierzchni.
Mnie nikt w robocie nie uczyl Springs, Hibernate czy Dockera. Taka branża.
  • Odpowiedz
@yras8: Raczej firma cię nie będzie od 0 uczyła danej technologii. To zadanie należy do ciebie, a jak już cie wzięli to wina HR ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@yras8:

Nie szuka ktoś w Trójmieście na wykopie ambitnego studenta eti na letnie praktyki /staż?

Ambitnego? No nie wiem. Dwa zdania wcześniej płakałeś, że dostałeś do zrobienia coś nowego i nie zostałeś poprowadzony za rączkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
To zadanie należy do ciebie, a jak już cie wzięli to wina HR ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@maad: za taką stawkę to mógł być i tak najlepszym dostępnym kandydatem xD
  • Odpowiedz
@yras8: Obawiam się, że jeśli samemu nie zainicjujesz swojej nauki o nikt cię za rączkę nie będzie prowadzić. Wszędzie tak jest, że samemu zdobywasz wiedzę. Czy to googlując a jak się nie udało to dręcząc pytaniami innych. A im więcej wiedzy zdobędziesz, im więcej nabędziesz kompetencji tym wyższe masz później stanowisko. To nie szkoła, żeby pracodawca poświęcił czas kompetentnego pracownika, by wtłaczać wiedzę w praktykanta, który będzie w firmie 3
  • Odpowiedz
@yras8: Bylebyś do mnie nie trafił, bo nie wyglądasz na osobę z którą by się fajnie pracowało. Uczyć to ty się masz sam, dostajesz tylko coś na czym możesz się uczyć i ludzi, których możesz pytać, a nie siedzieć jak obrażona księżniczka i czekać aż ktoś cię wybawi.
  • Odpowiedz