Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
ninetyeight +428
4 miesiące bez alkoholu, dumny jestem ᶘᵒᴥᵒᶅ
i coraz mniej myślę o piciu, chociaż były różne momenty. pozdrawiam całe mirko jedziemy dalej
#alkohol #ninetyeight
i coraz mniej myślę o piciu, chociaż były różne momenty. pozdrawiam całe mirko jedziemy dalej
#alkohol #ninetyeight
#ekonomia #gospodarka #statystyka #rafalinski
@Niebieski40: Jakbyś pobył trochę w Stanach, to byś wiedział dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Być może zarabiają 3x więcej niż Polacy (średnia netto 2 730USD , czyli jakieś 10k vs. 3530 PLN). Ale jak pójdziesz do dentysty i zostawisz $500 za plombę, albo za burgera i piwo zapłacisz $40 (w Waszyngtonie tyle dałem w zwykłej burgerowni),
@kkpol: Za $500 w USA. Zarobki Polska vs. USA nie są x4, tylko x2 mniej więcej. I to też nie zawsze, bo np. ja pracując dla amerykańskiej korporacji w Warszawie zarabiam niewiele mniej niż moi koledzy zza oceanu (jakieś 30% mniej). A jak pobędziesz dłużej w USA, to zobaczysz na własnej skórze o co
Żeby to miało jakikolwiek sens, to trzeba najpierw sprawdzić na co ludzie wydają pieniądze. Wtedy okazuje się, że np 30% dochodów ludzie wydają na
https://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82aca_minimalna
Tabelka porównująca cenę złota do pensji minimalnej :-) Polecam.
Komentarz usunięty przez autora
@Paramount: Przeczytaj kilka razy.
@bboymc: uwzględniłeś podatek katastralny? Kredyt hipoteczny spłacisz w 30 lat, podatek katastralny będziesz płacił do końca życia. W zależności od detali w ciągu życia spłacisz tym podatkiem drugą wartość nieruchomości.
Plus sprawdziłeś czy school district jest ok? W USA nie płacisz dużo za dom - ale płacisz krocie za możliwość mieszkania w dobrej dzielnicy i
@Wasalek: a gdzie tam, minimalną zarabia jakieś 14% pracowników
We Francji ok. 10%
Dość stare dane, po ostatnich wzrostach jest pewnie u nas trochę więcej ale na pewno nie zbliża się to nawet do 'większość'
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Minimum_wage_statistics#Proportion_of_minimum_wage_earners