Jak k---a ja nienawidzę być darmowym informatykiem, bo umiem klikać w komputer. Muszę jechać 20km od domu do koleżanki moich rodziców, bo ona nie umie w komputer i routery :)) a dlaczego trzeba jechać? Bo rodzicom pomogła kupić KACZKĘ NA OBIAD XD I dlatego ja mam tracić 2-3h na wytłumaczenie jej jak połączyć się z wifi....... #gownowpis
@zartos: jest jeszcze jedna opcja: jest to paszczur z grzybicą że OP wolałby konfigurować serwerownię Amazonu za darmochę niż wyłonić pytonga przy rzeczonej
@muskel z drugiej strony można po prostu komuś pomoc za darmo. Jak idziesz komuś pomoc w noszeniu mebli, to oczekujesz zapłaty jak typowi od noszenia mebli? Jak pomagasz znajomemu polozyc panele, to liczysz stawkę pomocnika z wykończeniówki? Wszystko kwestia zdrowego rozsadku
@muskel: Skoro im pomogła to niech oni tam jadą. Swoją drogą każda firma przysyła technika i on konfiguruje router, więc nie wiem co trzeba zrobić, żeby to nie działało. Kiedyś coś tam trzeba było instalować i konfigurować na kompie, a teraz nawet nie.
@muskel: ja p------e ale się dajesz dymac w dupala. Bierz kasę za to, za darmo to można ojcu, matce czy dziewczynie coś ogarniać a nie starym koleżanki. Nawet jak chcesz ja wyruchac to nie wiele zmienia. Taka rada:
@muskel: Najlepiej to jest jak pojedziesz, naprawisz za darmo ale tłumaczysz że trzeba kupić części bo padnie. Po tygodniu to psuje się do końca i jadą z tym do serwisu wydając dwa razy więcej niż ty chciałeś za same części.
Ja po jednej takiej akcji nigdzie już nie jeżdze i nic nie robie za darmo. Albo opcja full albo wcale.
@muskel: jak sobie uświadomisz, że twój czas jest cenny to zaczniesz być asertywny. ja po prostu odmawiam. na prośbę, czy zawioze dziadka do lekarza godzinę przed moją pracą (co oznacza, że muszę wstać godzine wcześniej i jeszcze będąc już w centrum coś ze sobą zrobić przez godzinę, bo nie opłaca mi się wracać) odpowiadam: "taksówka kosztuje 12 zł". Jak mogę to pomagam, jak jest to dla mnie jakoś obciążające to
Bo rodzicom pomogła kupić KACZKĘ NA OBIAD XD
I dlatego ja mam tracić 2-3h na wytłumaczenie jej jak połączyć się z wifi.......
#gownowpis
A jak rodzice będą kazali usunąć konto to usuniesz?
Komentarz usunięty przez moderatora
NIE BĄDŹ FRAJEREM
Ja po jednej takiej akcji nigdzie już nie jeżdze i nic nie robie za darmo. Albo opcja full albo wcale.
@muskel: nie musisz
Komentarz usunięty przez autora