Wpis z mikrobloga

@MirkobIog: ma prawo do tego, by z tego tłumacza korzystać. Ludzie, nie bądźcie aż tak zaslepieni nienawiścią do kogoś, k---a xD to już jest chore, wynajdujecie coraz to "lepsze" powody z d--y, by kogoś ośmieszać dla samego ośmieszania.
  • Odpowiedz
@Arveit: jeżeli po kilku latach sprawowania urzędu prezydenta, brak umiejętności podstawowego środka komunikacji międzynarodowej nie jest powodem dla ośmieszania, to nie wiem co jest.
  • Odpowiedz
@vateras131: Nie każdy. Ale jeżeli prezydent przez 5 lat nie umie się nauczyć języka międzynarodowej dyplomacji no to sorry XD Tusk w 6 lat nauczył się niemieckiego, angielskiego, francuskiego. Dodatkowo wygłasza przemówienia po bułgarsku, chorwacku czy hiszpańsku. A w 2014 nawet angielskiego nie znał XD
  • Odpowiedz
nie jestem zwolennikiem Dudy i nigdy raczej nie będę, ale wyśmiewanie drugiej osoby bo próbuje robić coś, czego nie potrafi dobrze robić, nie jest fajne.

@Arveit: Nie jest fajne to wyśmiewanie upośledzonego dziecka które nie potrafi podetrzeć sobie d--y. Tutaj mówimy o kimś kto nie potrafi pełnić swojej funkcji, a jest jedną z ważniejszych osób w państwie. Jak nie potrafi mówić po angielsku to niech jak profesjonalista weźmie ze sobą
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Arveit: ale co ty za bzdury wygadujesz, w dzisiejszym świecie angielski to absolutna podstawa w wielu zwykłych zawodach, a co dopiero w zawodzie polityka. Dajesz jako przykład klimatologię, spoko w tym też ma braki, ale najbardziej rzucają się w oczy jednak braki w podstawach, prawda? A język angielski to absolutna podstawa w dzisiejszych czasach, jeżeli politycy na najwyższych stanowiskach mają z nim problemy, to jest to masakra i świadczy o
  • Odpowiedz
@Joseph38: Nie musi znać polskiego bo to nie jest ogólnie przyjęty język dyplomacji. Tak jak w XIV wieku wymagano od elit państwa łaciny a w XVII francuskiego tak dziś wymaga się angielskiego
  • Odpowiedz
jest to masakra i świadczy o poziomie narodu, który takiego człowieka wybrał.

@Finsky: zgoda. Ale nie świadczy to o człowieku, który nie ma obowiązku znać języka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
drugiej osoby bo próbuje robić coś, czego nie potrafi dobrze robić, nie jest fajne.

@Arveit: Oj dobrze dobrze, Andrianek to taki dobry chłopczyk i tak się stara. Na pewno dostanie 5 z klasówki, a jak nie to i tak będziemy szczęśliwi
  • Odpowiedz
Trzaskowski mi zaimponował udzielając odpowiedzi w języku francuskim. Nie znam tego języka, więc nie jestem w stanie ocenić poprawności, zasobu słów, akcenty. Ale angielski Trzaskowskiego jest jak najbardziej ok, może brakuję odpowiedniej intonacji, melodii języka ale jest w porządku. Dudy angielski jest na poziomie niższym niż maturzysty na podstawowym angielskim, nie da się tego słuchać. Żenua.
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich: Weź pod uwagę, że on od 6 lat posługuje się na zmianę tymi językami a wątpię by był tak głupi jak Grosicki co po 10 latach za granicą nie zna żadnego języka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więc jestem w stanie na spokojnie uwierzyć, że umie się nimi posługiwać biegle.

caly czas pracowal zawodowo

@DryfWiatrowZachodnich: Właśnie dlatego.

Poza tym, on ma najlepszych nauczycieli, którym
  • Odpowiedz
@Azaajaszz: biore to pod uwage, i to realnie z dobrymi nauczycielami, zaparciem, i otoczony jezykiem... Ale dalej niezle. Jesli serio jest biegly w mowie, pismie w trzech, to naprawde to godne podziwu.

Pytam, bo taka np rodzina krolewska z Wielkiej Brytanii, niby tam czesc umie francuski, ale realnie to z kartki przeczyta w miare poprawnie teskt, jedynie Krolowa trzyma poziom i potrafi w takim francuskim pogadac ( ͡° ͜
  • Odpowiedz