Wpis z mikrobloga

Mireczki obserwujące tag #budujnarodos i #budujzwykopem #rodos #dzialka #altana #altanka
Aktualizacja ostatnich wydarzeń na budowie altanki ogrodowej na Rodzinnych ogrodach działkowych.

- dotychczasowy koszt 31521 zł

co zostało zrobione od ostatniego wpisu:
- dokończenie okiennic
- pomalowanie sufitów i ścian
- położenie tapety na jednej ze ścian
- polakierowanie ścian z płyt OSB
- położenie podłogi (panele winylowe LVT + standardowe panele podłogowe)
- wykończenie łazienki
- rozpoczęto układanie listew drewnianych przy podłogach, pod sufitem i w narożnikach

Zdjęcia poniżej.
CanIhelp_you - Mireczki obserwujące tag #budujnarodos i #budujzwykopem #rodos #dzialk...

źródło: comment_1592768245vzV5ae9XqvKW0Pm8D36fkN.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Powuyo: może niczym nie zabezpieczył. Płyta OSB jest bardzo trwała. Wystarczy spojrzeć na "okna zabite dechami" w starch budynkach. Nikt o tą płytę nie dba latami, krawędzie się strzępią, cała jest wyblakła, ale się trzyma. Jak o nią dbasz, bejcujesz / lakierujesz co jakiś czas to powinna się trzymać. Bejca tworzy bardzo szczelną powłokę. Jak zaschnie to jest jak folia (widać to np na pozostałościach bejcy w wiadrze - jak
  • Odpowiedz
@Kolsky: jestem tego pewien. Taka ściana z 14cm wełny w środku na pewno izoluje lepiej niż stare domy na wsiach, które miały ściany z pustaka 25cm i żadnej izolacji a nawet tynku od zewnątrz. Wtedy na ścianach wieszało się właśnie dywany, żeby nie biło tak zimnem. Nawaliło się do pieca węgla i właziło na noc pod pierzynę, bo do rana i tak piec wygasł i wyjście siku to była wyprawa
  • Odpowiedz
  • 1
@NieJedynaNaWykopie myślałem, ale stwierdziłem, że nie chce mi się w to bawić. Raz, że koszty większe - więcej drewna na konstrukcję, więcej płyty OSB, więcej wełny, lakieru, bejcy, listewek, schody itd, to jeszcze schody zaburzyły by mi cały układ na dole. Na dole będą 2 rozkładane kanapy i mam nadzieję, że to mi wystarczy, bo nie zamierzam tam nocować notorycznie. Na poczet schodów musiałbym zrezygnować z jednej kanapy na dole, a
CanIhelp_you - @NieJedynaNaWykopie myślałem, ale stwierdziłem, że nie chce mi się w t...

źródło: comment_1595549891TAMgS0gJErOsVXsbL4gWDe.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz