Aktywne Wpisy
Mia900 +14
Co jest ze mną nie tak, że będąc stosunkowo normalną dziewczyną nie mogę znaleźć #niebieskipasek ? Na wykopie piszą, że rynku świń sytuacja beznadziejna, same samotne matki, karyny szukające sponsora i grube lochy oczekujące księcia minimum 190 cm. Ja nie jestem spasiona, pracuję, utrzymuję się sama, a mimo to mając 26 lvl nigdy nikogo nie miałam (╯︵╰,)
W czym może tkwić problem?
#zalesie #zwiazki #feels
W czym może tkwić problem?
#zalesie #zwiazki #feels
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#harrypotter #wladcapierscieni #film
Komentarz usunięty przez moderatora
Może i Sabrina by któremuś dała radę :D A Vegeta by ich wszystkich razem #!$%@?ł Final flashem na strzała :D
@micherwicher: Yyy nie. Prawilnie przypominam, że Galadriela, czyli najmądrzejszy i najpotężniejszy Elf w Śródziemiu, chciała, aby głową Białej Rady został Gandalf, a nie Saruman, właśnie dlatego, że wiedziała, że Saruman jest bardziej podatny na wpływy zła, a co za tym idzie mniej potężny od Gandalfa.
Ogólnie rzecz biorąc
I np. Dumbledore byłby mega potężny w świecie Władców Pierścieni a Gandalf byłby niczym na Ziemi z Harrego Pottera?
A takie porównania uniwersum to tylko takie gadanie ( ͡º ͜ʖ͡º)
(w bonusie dorzucam ich epicką walkę xd)
Obaj reprezentują archetyp mędrca i mentora w swoich historiach.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wise_old_man
Wręcz podręcznikowe przykłady archetypu mądrego starca, długa siwa broda, bardzo sędziwy wiek, ogromna wiedza, długi płaszcz/szata czarodzieja. Do tego obraz stereotypowego maga, choć warto wspomnieć, że ten obraz w dużej mierze zakorzenił się w zbiorowej świadomości za sprawą właśnie Gandalfa, jak zresztą wiele obecnych elementow fantasy,
@alonso117: "Albus" oznacza "biały" po łacinie