Wpis z mikrobloga

Kolejny wyrób z szynkowaru - tym razem schab peklowany na mokro.

W solance leżał 6 dni, potem 24 h w przyprawach już zapakowany w szynkowarze. Parzony do uzyskania temp. wewnątrz wsadu 65 stopni. Wyszedł bardzo soczysty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem #jedzzwykopem #szynkowar #bojowkawedliniarska #wedlinydomowe #kuchcikmorski
Tryggvason - Kolejny wyrób z szynkowaru - tym razem schab peklowany na mokro.


W sol...

źródło: comment_1591951365kOs3QHkvzMUhLEdIP56zwT.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Tryggvason: peklosol, gorczyca, ziele angielskie, majeranek, cukier, kminek, czosnek, 6 dni w 5 stopniach. Potem doba z czosnkiem granulowanym, majerankiem i wędzoną papryka. Parzone w 70 do uzyskania 60 wewnątrz.
  • Odpowiedz