Wpis z mikrobloga

@carnaval: Dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam sporo znajomych na różnych uczelniach i na każdej zdarza się jakiś niewyżyty profesor, lekki przedsmak absurdów już miałem w szkole średniej to może nie rzucę po pierwszym roku XD
  • Odpowiedz
@kilo-bravo: @AwionicznySwir: może i parę lat temu prawie każdy się dostawał, ale za to teraz prawie każdy się dostaje. Z tego co pamiętam biorą to co bardziej Ci się opłaca.

Jeśli chodzi natomiast o samą uczelnię i kierunek to jest smutny żart który zmarnował mi 5 lat życia. Jak chcesz być normalnym inżynierem z jakąś wiedzą i wartością na rynku pracy to szukaj jak najdalej od PRz -
  • Odpowiedz
@finch88: A jaką specjalizacje brałeś? Rzeszów mam na oku tylko z powodu pilotażu, teraz właśnie skończyłem technikum i już mam ogarniętą pracę w dobrej firmie przez co zastanawiam się czy nie iść na kierunek, który pozwoli mi poszerzyć horyzonty w tej dziedzinie, a licencje opłacać z własnej ręki
  • Odpowiedz
@AwionicznySwir: olej pilotaż - po 5 lat studiów są w stanie pomylić czas uniwersalny i lokalny, doszkalają się na drugim końcu Polski bo nie ogarniają podstaw a nie chcą żeby ktoś z uczelni wiedział, nauka każdego od linijki. Znam obecnie 3 pilotów w liniach i każdy olał pilotaż na PRz w trakcie studiów. Gdybym obecnie celował w pilotaż i był świeżo po maturze to wybrałbym kierunek który przyniesie mi dobrą
  • Odpowiedz
@AwionicznySwir: jakość kształcenia jest uznawana za średnią - cisną na 'prestiżu' który kiedyś był. Teraz ten kierunek to dramat i zmarnowałem tam 5 lat. AGH jest chyba najlepszym wyborem dla 'technicznych'.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AwionicznySwir: masz 200 tys na wszystkie licencje itp? Jak nie to nawet nie łudź się że politechnika Ci załatwi wszystko bo będziesz dobrym uczniem. Do drugiego roku musisz już mieć ukończony kurs ppl. Przepisy się zmieniły od tego roku.
  • Odpowiedz