Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +276
Twórczość S.Kinga?
-hehe to główny bohater, jest pisarzem/artystą tak jak ja
-se mieszka w dupogrzmotach małych W STANIE MAINE, gdzie wszyscy są p--------i wieśniakami, oprócz głównego bohatera i jego rodzinki/pszyjaciół
-każdy p------y wieśniak jest ważny, więc musimy czytać przez 50 stron o traumie dżona korniszona z dzieciństwa, kiedy był świadkiem jak jego pradziadek utonął w gnojówce po pijaku
-uuuuu uuuuu zaraz się stanie coś strasznego, a nie, jeszcze 30 stron opisu jak dwa stare pierdziele kupujo
-hehe to główny bohater, jest pisarzem/artystą tak jak ja
-se mieszka w dupogrzmotach małych W STANIE MAINE, gdzie wszyscy są p--------i wieśniakami, oprócz głównego bohatera i jego rodzinki/pszyjaciół
-każdy p------y wieśniak jest ważny, więc musimy czytać przez 50 stron o traumie dżona korniszona z dzieciństwa, kiedy był świadkiem jak jego pradziadek utonął w gnojówce po pijaku
-uuuuu uuuuu zaraz się stanie coś strasznego, a nie, jeszcze 30 stron opisu jak dwa stare pierdziele kupujo
dabi +130
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
-Polacy sobie spokojnie mieszkają na Ukrainie, choć jeszcze dość niedawno ich tam wyrżnięto chyba ze 100 000 w ramach politycznych czystek etnicznych
-Ukraińcy sobie normalnie pracują u nas i nikt ich nie prześladuje, choć nam wybili kupę ludzi, patrz wyżej
W cywilizowanych społeczeństwach dominuje pogląd, że nie ma co winić bieżącego pokolenia za winy dziadków czy pradziadków. Dzisiejszy 20-letni Hans z Niemiec niewiele ma wspólnego z Heinrichem z 1943 który sypał cyklon B do komory gazowej z Polakami w Auschwitz. I żaden normalny człowiek nie będzie do tego Hansa startować z łapami za winy Heinricha. Lewica się z tym poglądem też zgadzała. Hans to Hans, tego Heinricha już dawno robaki w---------y i życie trwa dalej. Nie roztrząsamy przeszłości, patrzymy w przyszłość.
Dlaczego więc ślepo idące trendami social mediów lewactwo próbuje usprawiedliwiać tragiczne zachowanie Afro-amerykanów tym, że 200 (DWIEŚCIE) lat temu panowało niewolnictwo i byli wykorzystywani? Niewolnictwa już nie ma od naprawdę bardzo dawna, a prawdziwy rasizm się zakończył mniej więcej w latach '60 XX wieku (i to naciągając, w internecie można znaleźć zdjęcia z miejsc gdzie były oznaczenia segregacji po kolorze skóry i są to najczęściej zdjęcia z lat '20 i '30). Nie k---a, nie ma to sensu ani logiki. Oceniamy ich na podstawie ich bieżących czynów, a te niestety nie są powodem do dumy.
#usa #bekazlewactwa
Nigdy nie przypuszczałem, że jako osoba naprawdę daleko liberalna kiedykolwiek napisze post otagowany #bekazlewactwa. Do czego to doszło.
Tak, dokładnie o tym mówie. Taka rozmowa nie ma sensu jeśli definicja rasizmu będzie się zmieniać tak, żeby zawsze znaczyła "ludzie z którymi się nie zgadzam".
W skrócie można śmiało bronić tezy, że rasistowskie praktyki zniesione ostateczne w 1968 roku, w połączeniu z systemowymi rozwiązaniami USA, powodują nierówność startu u osób biednych, w zdecydowanej większości czarnych.
Komentarz usunięty przez autora
Chyba że jak pisałem jestem rasista wobec białych czarnych i żółtych jednoczenie ¯_(ツ)_/¯