Wpis z mikrobloga

@shitman6 no w taki sposób jak o tym piszesz to już bardziej jestem w stanie się zgodzić z tobą i wydaje mi się że nawet mógłbyś w taki sposób napisać pierwszy komentarz.

Imo Ja jego post rozumiem jako kontrę i wyśmianie (przez tagi) tego trendu że gyy czarny psize że jest dumny tk ejst ok ale gdy biały to nie jest już ok, bo zdążają się osoby które to tak fkatycznie
  • Odpowiedz
@Shatter: ale jak ktoś nie rozumie różnicy między byciem uprzywilejowaną grupą osób, a grupą której od lat wmawiano, że nie ma prawa do poczucia jakiejkolwiek dumy i sprowadzania jej do roli zwierząt/siły roboczej, to już niefajnie, niefajnie.
  • Odpowiedz
grupą, której od lat wmawia się, że zasługuje na benefity i ekstra szanse *

@Shatter: a wiesz to skąd? Z wykopu i demotywatorów?

+ Polacy też przez lata byli nieszanowani :/

@Shatter: weź ty może wróć do książek, zamiast się publicznie ośmieszać. Ciekawe czy takie farmazony pisałbyś pod swoim nazwiskiem.
  • Odpowiedz
zgadzadam się, z Tobą, jak można być dumnym z bycia homo/białym/żydem/kobieta? To niedorzeczne

@1pikoFarad: no i tu się kłania błąd w twojej pseudologice: oni nie są dumni z bycia homoseksualistami, kobietami czy Żydami sensu stricto, a są dumni do tego, że mają odwagę walczyć o swoje prawa i mówić głośno, że należy im się tak samo godne życie, jak wszystkim innym.
  • Odpowiedz
Niewolnictwo czarnych zniesiono w XIX wieku, od lat 60. nie ma segregacji. Już z 4 pokolenie żyje od tej pory I dalej są uciskani? XD

@Shatter: I co, myślisz, że ktoś w latach 60. powiedział "znosimy segregację" i redneki oraz prężnie działające organizacje pokroju KKK powiedziały "a to sorry, skoro od dziś nie można traktować czarnoskórych jak zwierząta, to od tej chwili szanujemy wszystkich ludzi"? :)

To iksde faktycznie pasuje
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@biesy: czekaj, bądź biesy:

-wrzuc mem że biały nie może być dumny z bycia białym bo nie ma na to wpływ
- inni mówią, że w sumie racja to bez sensu, chwalić się tym na co się nie ma wpływu
-biesy : ej ej! Ale to nie dotyczy grup uciśnionych!
-biesy robi koorwe z logiki
  • Odpowiedz