Wpis z mikrobloga

Wczoraj kolejne podejście do ręcznie robionego, chińskiego makaronu biang biang - tym razem w formie w jakiej jadałem w jednej chińskiej knajpie w Singapurze. Czyli z ogórkiem, mięsem i jajkiem z pomidorami. Wyszło przepyszne. Także, przez to, że przyprawy na świeżo zmielone w moździerzu.

Jakby ktoś chciał pełen przepis to proszę dać znać.

#jedzenie #gotujzwykopem #foodporn #jemprzeciez <- mój tag o Azji
Pobierz kotbehemoth - Wczoraj kolejne podejście do ręcznie robionego, chińskiego makaronu bia...
źródło: comment_1591181384qdyjjjKYGdkeZAyYFgJJvb.jpg
  • 12
Dodaję jeszcze raz bo coś zapomniałem ważnego

@Norkanerka: Na wstępnie polecam obejrzeć np ten film: http://www.youtube.com/watch?v=SiBnK5DcWCU głównie na nim się wzorowałem co do bazowej wersji dania. Ale tym razem już wszystko po swojemu robiłem

Składniki i przepis jak ja robiłem (na jedną porcję)

Składniki

- 100 gramów zwykłej mąki tortowej 450
- 45 ml wody
- udko z kurczaka (ja miałem z kością, ale w niektórych sklepach można kupić bez kości)