Wczoraj kolejne podejście do ręcznie robionego, chińskiego makaronu biang biang - tym razem w formie w jakiej jadałem w jednej chińskiej knajpie w Singapurze. Czyli z ogórkiem, mięsem i jajkiem z pomidorami. Wyszło przepyszne. Także, przez to, że przyprawy na świeżo zmielone w moździerzu.
Jakby ktoś chciał pełen przepis to proszę dać znać.
Dla porównania z knajpy w Singapurze. Bardzo bym chciał taką miskę, bo w niej danie prezentuje się dużo lepiej. Jakby ktoś wiedział, gdzie za przyzwoite pieniądze kupić takie coś w Polsce to proszę o info.
Jakby ktoś chciał pełen przepis to proszę dać znać.
#jedzenie #gotujzwykopem #foodporn #jemprzeciez <- mój tag o Azji
@kotbehemoth: daje znać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Norkanerka: Na wstępnie polecam obejrzeć np ten film: http://www.youtube.com/watch?v=SiBnK5DcWCU głównie na nim się wzorowałem co do bazowej wersji dania. Ale tym razem już wszystko po swojemu robiłem
Składniki i przepis jak ja robiłem (na jedną porcję)
Składniki
- 100 gramów zwykłej mąki tortowej 450
- 45 ml wody
- udko z kurczaka (ja miałem z kością, ale w niektórych sklepach można kupić bez kości)
Roboty nie ma dużo ale fakt przez to że ciasto musi odczekać to przygotowanie posiłku się rozciąga