Wpis z mikrobloga

Bądźmy szczerzy, na Wykopie naprawdę istnieje problem rasizmu (patrz #p0lka #mokebe). Najbardziej jaskrawym przykładem jest śmianie się w barbarzyński sposób z małego dziecka mieszanej rasy (np. takie epitety, jak "ork z WoW" itp.). Nie znoszę takich zachowań.
#rasizm #usa #wykop #takaprawda
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blablaelotrzydwazero: Problem rasizmu jest wszedzie. Mieszkam w Londynie od 5 lat i najwiekszymi rasistami sa Azjaci(w sensie ci co w uk sa nazywani azjatami Paki, Bengoli itd) dalej murzyni, dlugo dlugo nic, biali, i na koncu azjaci ci nasi (korea, japonia). I pomimo, ze rasizm jest w kazdej z grup jest on na tyle maly, ze na serio trzeba nie miec problemow, zeby sprawe rozdmuchiwac. Te cale rozroby to o
  • Odpowiedz
@blablaelotrzydwazero akurat śmiać się można, a nawet trzeba, ze wszystkiego i nie ma to żadnego związku z rasizmem, tylko poczuciem humoru cięższym niż twoja stara. Śmiejemy się też z martwych płodów, onkologii i Adolfa Hitlera.
  • Odpowiedz
@blablaelotrzydwazero:
No dobra, ale tak szczerze mówiąc jak możemy w ogole mówić o rasizmie skoro 99% Polaków jest biała? Nie ma żadnych dużych grup mniejszości etnicznych - są Cyganie, którzy reputacje maja wszędzie taka sama i kolor ich skory nie ma nic do rzeczy. Ja nie wiem jak ten problem miałby się w ogole objawiać skoro nie ma kogo dyskryminować.
  • Odpowiedz
@blablaelotrzydwazero: śmianie się z tego dzieciaka po prostu obnaża wszelkie ułomności wielu użytkowników wykopu. Jednocześnie te same osoby potrafią płakać, że ich w szkole nie akceptowali przez brzydki ryj, koślawość, chudość/grubość itd. Hipokryzja lvl kosmos.
  • Odpowiedz
Dobra, chyba usunę później ten wpis (chociaż niepopularne opinie też powinny być mile widziane), bo Wykop to Wykop. Ten portal powinien być libertariański jak najdłużej. Prawdę mówiąc, też krytykowałam wiele przywar czarnych np.:
- brak asymilacji
- zwalanie wszystkiego na rasizm, nawet jeśli nie było faktycznie rasizmu
- wysoki poziom analfabetyzmu
- wysoka przestępczość
- czarni na ogół nie posługują się literackim angielskim
  • Odpowiedz
@blablaelotrzydwazero: z tego co mi się wydaje to śmieją się z matki bo wiadomo a z dzieciaka bo jest wyjątkowo nieurodziwy internetowa koleżanko
a z mokebe to nie rasizm tylko xD z polek które majką taki a nie inny gust w dobieraniu partnerów seksualnych
  • Odpowiedz
@czuwajaca_wezowa_istota: Ocenianie innych po wyglądzie ma wiele wspólnego z rasizmem (np. nie wiem, czy natknęłam na takie sformułowanie się na Wykopie, ale mówi się, że czarni wyglądają jak "małpy"). Nie chcę absolutnie zabraniać wolności słowa, tak jak mówiłam, ale dokuczanie komuś za to jak wygląda jest nie na poziomie, bo każdy ma inny gust. Poza tym, jak to dziecko dorośnie i zetknie się z takimi komentarzami, wpadnie w depresję. Ja
  • Odpowiedz
@blablaelotrzydwazero: a po czym mają oceniać jak nie po wyglądzie i ile dokładnie ma to wspólnego z rasizmem?

rasizm w skrócie różne traktowanie różnych ras a przecież tu chodzi o "ładność" a nie kolor skóry
mirki też śmieją się z tego chudego ziomka bez szczęki, to też rasizm?

co do wyglądania jak małpy to nie rasizm tylko fakt, część czarnoskórych ma zdecydowanie więcej podobieństw z małpami (wysunięta szczęka, płaski szeroki
  • Odpowiedz