Aktywne Wpisy
![MakaronowyStwor](https://wykop.pl/cdn/c0834752/9862ced0acdd0d091effd2218cd410eed3bb6a1d30d08a435567f3594a620172,q60.png)
Kturo mirabelkę najbardziej kochacie?
- analna dewastatorka 18.2% (8)
- Drobne na taryfe 2.3% (1)
- Njdnscośtam 18.2% (8)
- Lukija 2.3% (1)
- choochoomotherfucker 2.3% (1)
- oficjalniemartwa 2.3% (1)
- szzzzzz 6.8% (3)
- Stormi 6.8% (3)
- 2-fenyloetyloamina 4.5% (2)
- Innywymiar90 36.4% (16)
![Teuvo](https://wykop.pl/cdn/c0834752/191bc2e11d898a80c8b71abc62ff86b1f4c0e1b57a66503176a86c0940e5f1c0,q60.png)
Teuvo +20
szkoda że nie kupiłem więcej piwa, czuję się jak alkoholik pijąc tę nalewkę z kredensu
-500g piersi z kurczaka
-20 ml oleju
- 300g cebuli
- 15g soli 5g pieprzu 5g oregano itd itp
A przepisy kobiet?
- jedna pierś z kurczaka
- trochę oleju do podsmażenia piersi
- 3 średnie cebulę
- przyprawy do smaku
XD
#logikarozowychpaskow #gotujzwykopem
Prosty przepis na wiejskie śniadanie( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1590780886eCPcAnhtv2BPzEdMu4yG9r.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Jak najkrócej lubie
@drzuo: jakoś nie widziałem żeby Gordon Ramsey albo Jamie Oliver używał wagi w swojej kuchni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KanalKulinarny: XDDDDDDDDDDDDDDDD
Jak gotuje się jakieś dania to wystarczą generalne proporcje, a większość robi się do smaku. Ja w kuchni niewiele rzeczy bym tak dokładnie mierzył, co najwyżej temperaturę mięsa w środku by sprawdzić czy jest bezpieczne. A jak na łyżeczkę przy przyprawach dobierze się trochę więcej lub trochę mniej? Spoko, dzięki temu danie zawsze jest trochę inne, zawsze trochę
Faceci:
- piec w piekarniku w 220st przez 15min (z termoobiegiem 13min),
Kobity:
- rozgrzać do 200st i piec aż się zarumieni
@KanalKulinarny: to kwestia podejścia. Faceci częściej doskonalą przepisy. Baba robi na oko. Facet odmirza dokładnie, zapisuje jak
Komentarz usunięty przez autora
To nieprawda. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Mężczyźni muszą mieć to tak wyliczone, bo wiedzą, że każdy gram przyprawy więcej jest w stanie zepsuć smak potrawy. Kobiety nie są aż tak wyczulone na tym punkcie, nawet tego nie czują bo mają gorzej wykształcone kubki smakowe.
Potem takie babcie robią te potrawy na oko przez ileś lat im się aż zapomni jak robiły na początku. Raz wyjdzie