Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +1971
Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/77017987/plusujacych-zawolam-za-dwa-tygodnie-jak-dostane-od
Pulsujących zawołam do 31 lipca. ( ͡° ͜ʖ ͡°
https://wykop.pl/wpis/77017987/plusujacych-zawolam-za-dwa-tygodnie-jak-dostane-od
Pulsujących zawołam do 31 lipca. ( ͡° ͜ʖ ͡°
![Kamsekwaw - Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/77017987/plusu...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/2f8880590dbb93187ce04a71a4828d7d1024da98f38f506959001f175af0e8e3,w150.png)
źródło: 1000010897
Pobierz![brazowooka_eS](https://wykop.pl/cdn/c0834752/88b835953172913e606833a69fb89a90932471a203fd911d53398c3800102ef0,q60.jpg)
brazowooka_eS +321
Wracałam dzisiaj z pracy, przechodziłam obok paczkomatu i jakaś dziewczyna otworzyła sobie zdalnie paczkę i mi #!$%@?ła w czoło skrzynką xDDD
-500g piersi z kurczaka
-20 ml oleju
- 300g cebuli
- 15g soli 5g pieprzu 5g oregano itd itp
A przepisy kobiet?
- jedna pierś z kurczaka
- trochę oleju do podsmażenia piersi
- 3 średnie cebulę
- przyprawy do smaku
XD
#logikarozowychpaskow #gotujzwykopem
@KanalKulinarny: baby tak piszą te przepisy żeby innym babom (mniej doświadczonym) po prostu nie wyszlo
Komentarz usunięty przez moderatora
@KanalKulinarny: Eeeee... co?
Np.ja
Ide do sklepu i odnierzam 1000g albo 2000g cebuli i kupuję
@Xerdur:
Tak. Jednak każda patelnia/piekarnik/brytfanka w inny sposób przekazują ciepło :) Ba! Mięso w zaleznosci od gatunku krowy/kury/świnki też będzie się zachowywać zupełnie inaczej. Wystarczy inna zawartość/struktura tkanki tłuszczowej. Wołowiny Kobe nie będziesz smażył tak samo jak krowy rasy mleczno-mięsnej
No, ale też możesz każde danie po prostu ugotować
Większość gospodyń domowych nawet nie wie jak odpowiednio przechowywać warzywa i owoce. Najchętniej wszystko by wkładały do
@Xerdur:
Więc powinieneś wiedzieć, że 10 minut na 1 patelni to nie to samo co 10 minut na patelni numer
@taki_sobie_mirek:
Teraz pytanie... czy inzynier budownictwa ma równie zmienny surowiec produkcyjny jak kucharz ;) i czy jak coś to może coś przezbroić pieprzem lub czosnkiem dla bezpieczeństwa?
#!$%@? mać, musiało boleć
@Peanutbutter_jelly:
Pewnie, że skutki w budownictwie mogą być dużo gorsze niż niestrawność, ale jeśli z przepisu kulinarnego zawsze ma wyjść to samo i trzymać jakość, musi być precyzyjny.