Wpis z mikrobloga

#kuchniamg78

Na TopGar wjechał dziś nowy film. Zapraszam do wykopywania znaleziska Jak zrobić TIRAMISU - prosty przepis krok po kroku na niesamowity włoski deser

Jest to odświeżona wersja przepisu sprzed dwóch lat w formie pisanej. Jednego z moich najpopularniejszych przepisów w ogóle. Mam nadzieję, że przynajmniej część z Was zainspiruje do przygotowania własnego Tiramisu :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
MG78

#pieczzwykopem #gotujzwykopem
MG78 - #kuchniamg78

Na TopGar wjechał dziś nowy film. Zapraszam do wykopywania zna...

źródło: comment_1590482323OWqw9P6Z2Ahn3mJzbfdDKc.jpg

Pobierz

Czy robiłeś kiedyś Tiramisu?

  • TAK 24.8% (958)
  • NIE ale chcę spróbowac 36.0% (1392)
  • NIE i nie zamierzam 39.2% (1517)

Oddanych głosów: 3867

  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ostrzyjnoz: ja mam to samo, każde tiramisu jest dla mnie obrzydliwe przez sama obecność kawy.

Ale wiesz. Są Vegeburgery, to i tiramisu bez kawy może być :D
  • Odpowiedz
@MG78: Robiłem pierwszy raz na ostatniego Sylwestra i wyszło super :D A co do biszkoptów, to kupiłem właśnie takie ladyfingers pod tiramisu, ale w praktyce zanurzenie ich w zimnej kawie na dwie sekundy skutkowałoby niemal pełnym przesiąknięciem - trzeba było dosłownie muskać. Polecam poświęcić ze trzy biszkopty na wypracowanie czasu i sprawdzać je przez przekrojenie po kilku minutach od zanurzenia.
A i dla mnie po chwili jedzenia tiramisu robi się
  • Odpowiedz
@Visher: Pod domem mam włoską knajpę - prowadzi Polak, ale po 20 latach we Włoszech i raczej legitna kuchnia (np. carbonara z guanciale a nie boczkiem) - i jak najbardziej, w sezonie robi truskawkowe tiramisu.
  • Odpowiedz