Wpis z mikrobloga

@FPmaster: @Anhed: Panowie, dużą podpowiedzią jest fakt, że jeszcze 3 dni temu nie wiedziałem co to siec neuronowa a współczynnik dobierałem na chybił trafił
@aseeon_: Trochę trafiłeś xD Już raz to puściłem i po x generacjach wreszcie doszło do końca. Zwycięskiego węża nazwałem Grześ. Oczywiście nie spodziewałem się ze dojdziemy tak daleko toteż nie przygotowałem się na taką ewentualność. Grześ odszedł jak prawdziwy mężczyzna. Wywołując wyjątek,
  • Odpowiedz
@aseeon_: Poświęcenie Grzesia nie pójdzie na marne. Każdy wąż, który osiągnie tyle co Grześ zostaje bezpiecznie zapisany :)
@LazyInitializationException: Pseudolosowych ( ͡° ͜ʖ ͡°) W obrębie generacji (2000 osobników) każdy ma jabłka w tych samych miejscach(ten sam seed w generatorze) ale seed się zmienia co generację.
  • Odpowiedz
@LazyInitializationException: W sensie, że w obrębie generacji każdy waż miałby inny rozkład jabłek? Nie wiem, mogę sprawdzić, ale na chłopski rozum selekcja byłaby mnie sprawiedliwa bo jeden mógł dostać 5 jabłek w rzędzie a drugi zawsze dostawać za plecami.

No ale z drugiej strony teraz selekcje wygrywają węże które lepiej sobie radzą z konkretnym układem jabłek. Więc która metodą szłoby lepiej? Nie wiem nie znam się ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@aseeon_: A no zaglądałem tam w trakcie reasearchu. Mocno ten snake siadł mu na ambicji że aż A* wyciągnął xd Ja mam prosty projekt z sieci neuronowych więc nie będę się w to bawił ale coś czuje, że zanim mój opanuje tak dużą planszę(o ile to możliwe) to zdążę się zestarzeć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz