@katius: Zgadza sie - mixol, olej do dwusuwa - do robienia mieszanki z benzyną. Najlepiej się rozpuści w ropie, a nazwa która podałem to jeden z tańszych mixoli, ale z jakichś nieznanych mi przyczyn działa u mnie najlepiej. Problem z tą pompą byl taki, ze VP 44 zaprojektowano w latach 90, wtedy były inne normy na ON, olej był bardziej zasiarczony, co powodowało lepsze właściwości smarne. Obecnie ropa jest bardziej sucha.
@Key_user: ciężko stwierdzić, sprawdzaj każdy model pod kątem gwiazdek NCAP XD ale co zauważyłem to to, że rynek gruzów jest dość specyficzny i można w cenie 2-3k łatwiej dostać większy i lepiej wyposażony samochód, bo większość ludzi na "pierwsze auto" wybiera "mały, ekonomiczny z tanimi częściami" i przez ten duży popyt ich ceny są przeszacowane, podczas gdy za 2,5k można wyrwać jakąś 20-letnią limuzynę Mazdy albo Kii, która nie była oferowana
@Amerykanski-Naukowiec: przepraszam panie #!$%@?łaEuro xD Potem opina, że Polacy to kretyni z połączeniem mentalności pani Dulskiej i niewolnika. You have fun with that, kiddo.
#heheszki #humor #dzisiajniebylo
Filtry i oleje co roku wymieniam, obecnie zalany motulem 8100 drugi sezon z kolei.
A klocki mam nadal fabryczne, bdb stan.
Preferuje hamowanie silnikiem/redukując.
Za to naprzyklad akumulator już siedzi nowy, rozrząd także.
No ale na tym koniec napraw. Nie napiszę przecież że wycieraczki Boscha założyłem dwa lata temu nowe. To eksploatacja.
Komentarz usunięty przez autora
Problem z tą pompą byl taki, ze VP 44 zaprojektowano w latach 90, wtedy były inne normy na ON, olej był bardziej zasiarczony, co powodowało lepsze właściwości smarne. Obecnie ropa jest bardziej sucha.
Komentarz usunięty przez moderatora
Rozrząd 340zl.