Aktywne Wpisy
Wezzore-04 +1583
Ale mnie w-----a ta niedziela niehandlowa. Idealnie dla mnie by było, żeby sobie dzisiaj na spokojnie zrobić zakupy na początek tygodnia. To nie k---a, planuj człowieku przed pracą z rana albo po robocie w godzinach szczytu. J---ć ten z-----y zakaz. A jeszcze bardziej j---ć tych, którzy się zaraz zlecą i będą p-------c „wystarczy zrobić w sobotę” c---a w dupę wystarczy włożyć. #niedzielahandlowa #zakupy #j------s
BozenaMal +140
Rodzina z Sydney w Australii odmówiła sprzedaży swojej postadlosci developerom mimo iż Ci proponowali ogromne sumy. Szacuje się że teraz to miejsce jest warte 40-50 mln dolarów.
#ciekawostki #australia #nieruchomosci
#ciekawostki #australia #nieruchomosci
Jak różowe patrzą na temat mieszkania niebieskiego?
Mam swoje mieszkanie, kiedyś się bardzo cieszyłem z tego mieszkania ale ostatnio myślę że chyba popełniłem jeden błąd przy zakupie. Mianowicie jest to mieszkanie w starym bloku, wiecie na takim typowym osiedlu z wielkiej płyty. Ogólnie mieszkanie jest super urządzone, sam zrobiłem remont i nie ma tu mowy o żadnych prlowskich meblościankach. Plusem jest też że trafiłem akurat tak że nie ma żadnej patologii u mnie na osiedlu, nie ma dresów i nie ma pijaczków, bloki ładne, nowo otynkowane, bez żadnego grafiti. Jednak to dalej jest mieszkanie na starym osiedlu. W mim bloku nie ma nawet windy bo to tylko 4 piętra.
Wydaje mi się że różowe jednak negatywnie oceniają niebieskich którzy mieszkają na takich osiedlach. Wiecie, teraz jest supermodne by mieć mieszkanie na nowym osiedlu, z garażem podziemnym, ładnym wejściem na kaltkę itp. Podejrzewam że jakbym zaprosił różową do siebie to by się bardzo zniechęciła do znajomości ze mną ze względu że mieszkam w takim bloku a nie na osiedlu deweloperskim.
Pytane do różowych: jak oceniacie niebieskich mających mieszkanie na starych osiedlach a jak tych z nowych, deweloperskich?
Do niebieskich: jak mieszkacie i czy uważacie że to na jakim osiedlu mieszkacie ma wpływ na to jak was postrzegają różowe. Czy to gdzie mieszkacie ma wpływ na wasze życie związkowe/uczuciowe?
Czy typ osiedla na którym mieszka chłopak ma wpływ na to jak jest postrzegany przez dziewczyny?
Jak umiesz into podryw to mozesz mieszkac w melinie ze starymi i se r----c jak leci. Wlasne mieszkanie to plus sam w sobie (chyba ze to faktycznie rudera).
Jasne ze ludzie patrzą na wszystko, ale sobie wymyslac jakies wymowki (i ogolnie wbijanie sobie takiej mentalnosci przegrywa) to xD
Sam do 26 lvla mieszkalem ze starszymi i normalnie wyrywalem.
Zdecydowałem się na mieszkanie w płycie bo:
- ponad wszystko lokalizacja zapewniająca mi bardzo dobrą komunikację z centrum miasta - dzielnica się stawiała w latach '70 - teraz developerka ją obudowuje
- bliskość istotnych węzłów komunikacji miejskiej - do 10 minut mam jakiś przystanek, że dojadę gdzie chcę zbiorkomem
- w zasięgu 2
@01ab: nie ważne gdzie mieszkasz, ważne co masz w środku... środku swojego mieszkania, co z tego, że mieszkanie będzie na w-------m osiedlu, jak na chacie będzie syf, kiła i mogiła. Generalnie jeśli ktoś nie mieszka na typowo patolskim rejonie - każde miasto takie ma, to w mojej ocenie nie powinno mieć to znaczenia, ale wiadomo, teraz
Komentarz usunięty przez autora
Co do oceniania to wiadomo, że zawsze się trochę ocenia, nawet podświadomie ale to
Bo środek to sobie zrobisz jak chcesz i w nowym i w starym...
@murphy01: wiesz, gdybyś mieszkał w bloku socjalnym, z innymi rodzinami typu patusy, twoje akcje byłyby zaniżone od początku...
Modelowanie swojego życia po to co lubią albo pożądają jakieś głupie cipy jest żenujące. Masz robic to co tobie pasuje i jak tobie wygodnie i to co uważasz za słuszne, żyć w zgodzie ze sobą i nie przejmowac się opinią z zewnątrz.
Ciebie c--j powinno