Wpis z mikrobloga

#gielda

Prosiłbym bardziej doświadczone osoby o wskazanie słabych punktów tych spółek.Wstępnie wydają się mocno niedowartościowane.Mają w porządku wyniki finansowe i wskaźniki między innymi jak roe,roa,roi,pb

Cortina Holdings Limited
Tsaker Chemical Group Ltd
Advanced Emissions (ta się wydaje spekulacyjna )
West Coast Paper Mills Limited
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smalczyk1: Napiszę.

To że znajdziesz mało znane spółki nie czyni ich lepszymi od tych znanych. W każdym z tych państw są inwestorzy, którzy tak jak Ty oceniają wskaźniki i różne mniej powszechne informacje. Ulica ma jakiś tam wpływ na kurs, ale nie dominujący. Jeżeli duzi gracze mający dużo większy dostęp do bardziej wiarygodnych informacji, nie decydują się na złapanie czegoś i podbicie to trzeba mieć to na uwadze. Nie bądź mądrzejszy z perspektywy Polaka który pierwszy raz w życiu usłyszał o spółce miesiąc temu od inwestorów z Hong Kongu.

Inwestowanie w egzotyczne państwa to ryzyko z wielu powodów. Kurs waluty, polityka rządu, potencjalne konflikty międzynarodowe, język !, znajomość nawet takich prozaicznych rzeczy jak portale informayjne, prowizje, dostęp do rynku, wiara w instytucje regulujące, umowy o podwójnym opodatkowaniu !, przejrzystość i wiarygodność raportów finansowych (czy w ogóle je przeczytasz, nawet nie wiem jak one wyglądają w
  • Odpowiedz
Jeszcze dodaj sobie do tego zamieszanie z Covid, wiarygodność hinduskich danych, jakość reakcji władz. Puszka Pandory, jak masz szczęście to harnasia. Możesz tam inwestować ale to będzie co najwyżej totolotek z ciekawszym kontekstem.
  • Odpowiedz
@Krzeslowswetrze: Dziękuje Ci za taki merytoryczny komentarz.Nie chciałem jeszcze tam w nie inwestować tylko bawię się scannerami i chciałem właśnie od kogoś takiego usłyszeć,że mimo że dana firma wygląda dobrze w tabelkach to jest jeszcze mnóstwo innych czynników też bardzo istotnych.Rozumiem Twoje porównywanie lepiej inwestować pko,milenium niż bank Pakistanu.Co do HK to staram się śledzić sytuacje możliwe że strajki powrócą bo Chiny nie odpuszczają.Dzięki jeszcze raz za fajny komentarz co
  • Odpowiedz