@zarodziec_malaryczny997: Znajoma dwa tygodnie temu jechała busem do Niemiec. Pyta kierowcy jak długo potrwa podróż, na co uzyskała od niego odpowiedź, że 11h. Tak krótko?-pyta. Jak to możliwe jak autokat jedzie 25h a osobówka ~14-15h. Kierowca: hehe zobaczy pani(⌐͡■͜ʖ͡■) 2h później: http://m.radio.kielce.pl/pl/post-105543
@zarodziec_malaryczny997 jako ciekawostkę dodam, że busy powodują do 55% wypadków na niemieckich autostradach, dlatego jest mocne postanowienie żeby założyć im w DE tachografy. Niestety pracę nad ustawą przerwał wirus.
@KierownikChoroszczy: czasami? Polowa busow ktorymi jezdzilam to byli porobieni kierowcy. Juz wolalam blablacar jezdzic i nie znac wczesniej dokladnego dnia wyjazdu niz z tymi cpunami
@justanotherdude te busy osobowe do Niemiec i Holandii to patologia ze hej. Współczuję normalnym ludziom którzy z jakiegoś względu zmuszeni byli wybrać ten środek transportu. Jechałem takim busem dwa razy. Raz było spoko ale gościu #!$%@?ł jak głupi, drugi raz kierowca po 20 godzinach jazdy (albo więcej) na parkingu w Niemczech dosłownie padł twarzą w kierownice i nie szło go dobudzić więc 6 godzin staliśmy. Oczywiście 3/4 wycieczki to patusy #!$%@?.
@justanotherdude: Pół roku temu jechałem busem do Niemiec pod Szwajcarską granicę wyjazd 5 rano byłem na miejscu o 21 po drodze wysiadało 5 osób oraz były trzy krótkie przerwy. O 2 w nocy zaczynał powrotną trasę do PL ( ͡°͜ʖ͡°)
@wujogm: @rafal-stojanowski: Pracowałem w Niemczech z Rumunami (choć oni uważali się za Węgrów - Seklerzy z Transylwani) i u nich dopiero była patologia. Do pracy i z powrotem do Rumunii jezdzili busem, z uwagą, jednym kierowcą:) Gość jechał sam z Rumunii do Niemiec. Po przyjedzie kiedy Rumuny pakowali bagaże do samochodu i ogarniali się na wyjazd, ten szedł się przespać 2-3h i jechali z powrotem 2000km xD Pytałem się czemu
@lubie_jablka: Żyje. Miała operację na kręgosłup. Druga wiem, że też miała operację choć ta jest w gorszym stanie i ma problemy z chodzeniem czyt. w ogóle nie chodzi.
@zarodziec_malaryczny997: był taki mądry na YouTube co prowadził kanał i chwalił się że jechał jednym ciągiem 48 godzin chyba 3000 kilometrów. To są debile
@justanotherdude: spotkalem kiedys jakiegos typa na imprezie, lata temu. Konczy ktoregos browara, dopala jointa i mowi ze sie zbiera. Ktos pyta "czemu?", a ten ze wiezie ludzi za 4 godziny do Holandii xd
@zarodziec_malaryczny997: jeździłem kiedyś kilka razy do roku busami (jako pasażer oczywiście) i nigdy nie widziałem, żeby pili monsterka. Ani innego energetyka, ani kawe, nawet przez 12 godzin nic nie jedli xd robocopy jabne xD a i zazwyczaj od razu jechali w drugą stronę xD
@wojciech_s ja tak do nl jeździłem, niecałe 10 godzin, jak tankował w Zgorzelcu, to zatrzymywał się dopiero w Holandii, nawet #!$%@? się odlać nie dał po drodze (╯°□°)╯︵┻━┻
@justanotherdude: raz jechałem takim busikiem do Monachium. Teoretycznie fajnie to wyglądało bo 'Door - to - Door'. Ło panie jakie #!$%@? rak! 170 na blacie non stop, wyprzedzanie na wariata, ponad 12h jazdy ten sam kierowca! Pierwszy i ostatni raz!
Na Ukraińskim TikToku jest trend żeby dziewczyny opłakiwały swoich chłopów którzy umarli na wojnie – bardzo smutny widok, aż nachodzą refleksje po co Zełenski przeciąga tą wojne, a Europa jeszcze dozbraja Ukraińców aż wszyscy zginą... (╥﹏╥)
#heheszki #humorobrazkowy #bekaztransa
2h później: http://m.radio.kielce.pl/pl/post-105543
@KierownikChoroszczy: czasami? Polowa busow ktorymi jezdzilam to byli porobieni kierowcy. Juz wolalam blablacar jezdzic i nie znac wczesniej dokladnego dnia wyjazdu niz z tymi cpunami
Jeżdżąc
Ło panie jakie #!$%@? rak! 170 na blacie non stop, wyprzedzanie na wariata, ponad 12h jazdy ten sam kierowca!
Pierwszy i ostatni raz!