Aktywne Wpisy
pierdas007 +736
dzisiaj zamówiłam babci ubera - w sumie wyszło jakoś 55 zł bo to trochę poza miastem, zapłaciłam kartą. Kierowca na koniec kursu powiedział babci która ewidentnie się nie zna na tym, że musi zapłacić gotówką 70 zł. Mogę jakoś to rozwiązać inaczej niż przez czat ubera który mnie olewa automatycznymi wiadomościami? #uber #kiciochpyta
sprynek +378
Zapraszamy FRAJEROW do posprzątania naszego gabinetu. W zamian proponujemy zniżkę na plombowanie z 600zl do 500zl xD czy stomatologa nie stać na wynajęcie 2 pracowników ktorzy w kilka dni to ogarną?
#powodz #stomatologia #dentysta #pieklomezczyzn #pracbaza
#powodz #stomatologia #dentysta #pieklomezczyzn #pracbaza
https://www.wykop.pl/link/5508443/18-maja-1944-r-polacy-zdobyli-ruiny-klasztoru-na-monte-cassino/
18 maja 1944 roku oddziały 2 Korpusu Polskiego, po 6 dniach bohaterskiego natarcia pod dowództwem gen. Władysława Andersa zatknęli biało-czerwoną flagę na ruinach klasztoru benedyktynów na Monte Cassino. Zdobywając i opanowując ostatecznie klasztorne wzgórze.
Chcesz być na bieżąco? #zwiadowcahistorii - tag z moimi najciekawszymi znaleziskami! Zapisz się też do mikrolisty zwiadowcahistorii lub zaplusuj ten komentarz, bym zawołał Cię do najlepszych znalezisk!
#historia #ciekawostkihistoryczne #iiwojnaswiatowa #gruparatowaniapoziomu #wojskopolskie #wojsko #wojna #montecassino #ciekawostki #2wojnaswiatowa #rocznicanadzisiaj #mikroreklama
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
-Hans, już padło tu tyle tych Polaków hindusów i innych, może starczy?
Niemiecki spadochroniarz 2:
-w sumie już 3 miesiące ich tu wyrzynamy tymi mg zaraz sie skończy ammo. Zawijamy się.
Polski żołnierz 1:
Dopiero wówczas ruiny zajęli niemieccy spadochroniarze. Mimo braku jakiegokolwiek ciężkiego sprzętu i kilkudziesiąciokrotnej przewagi przeciwnika, przez 40 dni odparli wszystkie szturmy na wzgórze zadając ciężkie straty większości atakujących. Wiem że to może niepolityczne i powinniśmy patrzeć na to przez
Później wzięli ślub w Bazylice Sw.Piotra już po wojnie
@Zwiadowca_Historii: nie, bo za to Anders powinien zostać postawiony przed sąd, a później skończyć na szubienicy.
Posłał polskich żołnierzy na pewną śmierć wiedząc o tym, że Polska została już sprzedana ZSRR.
Monte Cassino to obraz polskiego braku myślenia i sprzedajności, która nic nie wnosi, z której nie ma żadnego
Niesamowita pamięć, wzruszające opowieści, akcje i ucieczki z obozów jenieckich.
@sasio: