Wpis z mikrobloga

@Mithrindil: Właśnie nie mam AC jeszcze ale zmienia to jedynie, ze będę musiał pokryć to z własnej kieszeni, ale byłem ns to przygotowany. Samochód nowy w sensie nowo kupiony, nie z salonu (2017)
Czyli tak w granicach 300-400zł powinienem się zmieścić? Dzięki z góry za odpowiedź ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Mithrindil: bo to pierdoła a Ci bruździ w historii.. przyszły rok bez zwyżki ale potem bierzesz kolejny samochód i cyk dodatkowa opłata, bo w 2020 miałeś szkodę.. i sumarycznie wyjdzie że zapłacisz drugie tyle co teraz od ręki bez AC.
poza tym za miesiąc może będzie potrzebował zgłosić coś grubszego i już nie będzie tak kolorowo, bo raczej ochrona nie działa na kilka zdarzeń.
Da się to bez problemu polakierować, tak, że śladu prawie nie będzie. Nie maluj całych drzwi, nie dość że z tydzień nie będziesz miał samochodu to jeszcze przy sprzedaży będą marudzić że bity bo było malowane. Nie szukaj lakiernika tylko poszukaj firmy zajmującej się detalingiem. Widziałem taką naprawę w mercedesie s 500c na czarnych drzwiach, podobna akcja, po naprawie nic nie widać. Jak stary gruz to taniej może być całe drzwi machnąć
@FilipWWL: Dzwoniłem do paru salonów autodetailingu i wszędzie mówią to samo, że jeśli lakierować to tylko całe drzwi a w takim miejscu to jedyne co można zrobić to dobrać kolor lakieru pod kolor auta i zrobić zaprawki ( ͡° ʖ̯ ͡°)