Aktywne Wpisy
LukasUK +518
WielkiNos +223
Nawet patrząc codziennie na instagramowe trendy wyglądu współczesnych kobiet od zawsze uważałam, że taki instagramowy klon nie ma w ogóle podjazdu do naturalnie wyglądającej wersji kobiety.
Ludzkie oko ma o wiele większą rozdzielczość niż aparat. Jak drastycznie musi to wyglądać na żywo?
#logikarozowychpaskow #fagata #looksmaxing #ladnapani #instagram
Ludzkie oko ma o wiele większą rozdzielczość niż aparat. Jak drastycznie musi to wyglądać na żywo?
#logikarozowychpaskow #fagata #looksmaxing #ladnapani #instagram
Poj*bało ich do końca w tym Urzędzie Miasta w Krakowie, zmiany jakie nadchodzą to np. jednopasowy Most Grunwaldzki. Dość tam wieczne korki to jeszcze usuwają po jednym pasie, aby rowerki mogły jeździć.
Czy rowery płacą podatek drogowy?
Tak samo Wielopole, Dietla i pare innych tego typu chore zmiany.
Jakie tłumaczenie zmian? Koronawirus :D żeby ludzie utrzymywali dystans. Tak, za rok wirusa nie będzie a korki zostaną na lata.
#krakow #motoryzacja
@goferek: To zdecydujcie się. Są korki, czy jednak własnym samochodem jest szybciej?
@JanParowka: ciekawe, że argument „olaboga, straż nie dojedzie” jest często podnoszony jako coś, co ma być dowodem na słuszność poszerzania ulic. Tak samo było w Stanach, gdzie ulice w podmiejskich osiedlach zostały zaprojektowane właśnie tak, żeby jak najbardziej ułatwić samochodom przejazd - a średnia długość dojazdu do pożarów się nie zmniejszyła (można o
Są korki, ale nie zmienia to faktu, że po tym jak rok temu zmienili rozkład, mieszkając dalej od centrum, nie raz dojazd jest tragiczny.
Aktualnie jeżdżę rowerem, ale rozważam zakup auta na jesień, bo tramwajem do pracy (od drzwi do drzwi) mam 50min(przy założeniu, że nie czekam na tramwaj), rowerem 30-35min, autem mniej niż 30min.
Do tego na mojej trasie jest regularnie w #!$%@? tłoczno, jeżdżą żule. Innymi słowy, odkąd przesiadłem
Natomiast zauważam, że miłośnicy zbiorkomu to ludzie którzy mogą sobie pozwolić na tracenie czasu;)
Rano (przed siódmą) podróż autobusem do pracy zajmuje mi 35min od drzwi do drzwi. Spróbowałam raz tym samym autobusem wrocic po południu (koło 17) i spędziłam w nim dwie godziny. Zbiorkom byłby dużo szybszy, gdyby został potraktowany priotytetowo - ale każda zmiana stanu rzeczy zawsze spotka się ze sprzeciwem drogowych wolnościowców.
Zawsze można wprowadzić rozwiązania tymczasowe i zwiększać przepustowość dla aut w zimę. W takim Budapeszcie jest kilka takich rozwiązań - na przykład jeden z największych mostów jest zamykany w letnie weekendy, a mieszkańcy urządzają tam sobie