Aktywne Wpisy

JanDzbanPL +405
Możesz być najlepiej zapowiadającym się piłkarzem świata, zarabiać kupę hajsu a i tak baba ciebie wystawi xD #logikarozowychpaskow #rozowepaski #fcbarcelona #gownowpis
źródło: IMG-20240729-083725
Pobierz
polutek +68
pomyślicie a co ty na Ukrainie jesteś?
nie, jestem w polskim pociągu do Szczecina
#pkp #intercity #bekazniemogepowiedzieckogo
nie, jestem w polskim pociągu do Szczecina
#pkp #intercity #bekazniemogepowiedzieckogo
źródło: temp_file5872332818743737134
Pobierz

Mireczki poszukuję programu desktop nie online, bo to zwykle uproszczone wersje do mapowania plików XML, XLS, CSV ew. SQL.
Ma to działać w ten sposób: od klienta otrzymuję plik z listą produktów, czasem jest to CSV, czasem XML Ceneo lub GM, czasem XLS/X. Dane tam zawarte są w różnej strukturze, inne na główki, kolejność. Finalnie otrzymane dane wprowadzam do platformy web przez panel, który przyjmuję tylko jeden schemat i rodzaj plików. Dajmy na to CSV tab i średniki z kolumnami A, B, C, D itd.
Co program powinien zrobić:
1. Potrafić otworzyć XML (w sensie struktury), CSV, XLS, SQL
2. Zbudować wizualna prezentację tych danych (nagłówki, znaczniki).
3. Tutaj i/lub wczytany plik ręcznie mapuje do zadanego schematu i typu np. CSV tab i średniki UTF8 lub zapisany "wizard" generuje mi już zdefiniowany wcześniej schemat o ile poznał strukturę pliku (np. XML Ceneo, i wie, że producer mapuje do mojej kolumny B w CSV).
Znacie takie oprogramowanie poza Altova? Z góry dzięki za pomoc!
źródło: comment_1589382236TT9ulmNVmlLSZAWjaia6wu.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@alkb fajne ale Altove mam za 3,6k złotych, a tu cena ojajebje :D No i kombajn!
https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/1947.ssis-and-data-sources.aspx#Data_Source_Types_and_Categories
@Koliat
@SzemranyInkub
W trakcie grzebania dotarłem do czegoś co nazywa się ETL, podrzucam dla wiedzy, bo to jest to czego szukam w jeszcze szerszym kontekście.