Wpis z mikrobloga

Ale kisnę z tej polskiej sceny rap. Wpada klocuch, w kilka godzin nakręca najlepiej brzmiący kawałek i z jajem. Raperzy dwoją się i troją, nagrywają w pocie czoła jakieś g---o pod więzieniem w studiach za sryliony zł, CGI i montażem topowych DJ-ów. I wtedy wchodzi Korwin, cały na czarno, na totalnym w-------u ora całą sceną 30 ha pole. XD

XD

#korwin #hot16challenge2
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: teraz paluch, będzie 5 lat płakał i nagrywał beefy na yt i polityków, bo ich rapowy kawałek ma więcej wyświetleń niż rapsy prawilnych chłopaków, którzy nagrywają w podziemiu od 20 lat.
Ale chyba tylko On tego dalej nie ogarnia, że era rapów o HWDP i jaraniu skunów się dawno skończyła.
  • Odpowiedz
@beniamin-k: po prostu odwróć sytuację i wyobraź sobie że ktoś kto nie słucha metalu stwierdza że Klocuch krzyczący SZATAAAAN to wirtuozeria metalu.

To jest proste im więcej słuchacz i poznajesz tym lepiej się na czymś znasz, nie wiem po c--j te teksty o prefesorze rapu, przecież każda muzyka ma swoich znawców, recenzentów, którzy po przesłuchaniu setek płyt mają wyrobiony słuch na rzeczy, których ty czy OP nie słyszy, to samo
  • Odpowiedz
@justkilling czy ja wiem.

Klocuch to może parodia, ale moim zdaniem z ogarniętym tekstem i pomimo iż ukrywa swój głos wyszło mu nieźle technicznie.

Wątpię by raperzy w tradycyjnej muzyce byli w stanie się odnaleźć. Nawet śpiewakowi operowemu nieźle wyszło a wątpię by np Peja był w stanie śpiewać w operze jak 99% polskich raperów.
  • Odpowiedz
wyszło mu nieźle technicznie.

@KakaowyTaboret: nie no, proszę cię, przestań, nie wiesz o czym mówisz, to brzmiało fajnie i śmiesznie, ale to tyle

Wątpię by raperzy w tradycyjnej muzyce byli w stanie się odnaleźć. Nawet śpiewakowi operowemu nieźle wyszło a wątpię by np Peja był w stanie śpiewać w operze jak 99% polskich
  • Odpowiedz
@justkilling

Fajnie śmiesznie jak dla mnie nieźle tekstowo i sporo easter eaggow zwlaszcza do gier i np jego poprzedniej piosenki AEZAKMI, oraz odniesienie do lekarzy. Tekstowo jak dla mnie zamiótł Szpaku czy Słonia.

Ja właśnie mówię nie o bitach a o warstwie tekstowej i tam nie raperzy wypadają całkiem nieźle. Nic nie mówiłem o bitach.

Jeśli ktoś zaśpiewałby podobnie do Beyonce to jasne że bym chwalił, zwłaszcza osoba która jest w
  • Odpowiedz
Ja właśnie mówię nie o bitach a o warstwie tekstowej i tam nie raperzy wypadają całkiem nieźle. Nic nie mówiłem o bitach.

Jeśli ktoś zaśpiewałby podobnie do Beyonce to jasne że bym chwalił, zwłaszcza osoba która jest w zupełnie innym klimacie np Peja ;) a gdyby jeszcze sam napisał tekst do choćby punk rocka i w miarę mu się udało choć to tylko dwa akordy to też bym chwalił ¯\(ツ)/¯

@KakaowyTaboret
  • Odpowiedz
no i też właśnie się do tego odnoszę, nie wiem czego nie rozumiesz ¯_(ツ)

@justkilling:

Z resztą k---a, to producent klepie bity. Raper pisze tekst i go nawija.

Dokładnie to samo zrobił śpiewak operowy. A wątpię by raper zrobił tekst do istniejącego fragmentu opery lub zaśpiewał jak śpiewak operowy. Nie wiem czego nie rozumiesz ¯_(ツ)
/¯ nie wymagałbym od nich kolejnego marszu lub operetki a tylko tekstu i śpiewania
  • Odpowiedz
Śpiewak operowy tak samo nie napisałby tekstu opery.

@justkilling:

Do tego, że wątpię by raperzy byli w stanie analogicznie wejść w inną muzykę. Do opery może nie, ale 16 wersów do fragmentu operetki? Myślę, że spokojnie taki śpiewak operowy dałby radę, skoro dał radę wypełnić misję "nagrać hip hop"
  • Odpowiedz