Aktywne Wpisy

maciss +221

Nacho_Libre +11
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Co chwilę widzę pytania: "Czy warto spółkę X na długi termin", "czy wejść za 10k w X", "kupować X czy jeszcze czekać".
Jeśli wy nie wiecie, dlaczego kupujecie daną spółkę to niestety, ale rynek Was przewiezie i poleje się krew.
To się źle skończy jeśli pytacie się na co przeznaczyć pieniądze które oszczędzaliście kilka miesięcy a nie jesteście w stanie poświęcić kilku dni na edukację, prześwietlenie danej spółki i jej strategii, planów inwestycyjnych, rozwojowych, przeczytania jej sprawozdania rocznego, kwartalnego itd.
Nie żale się, bo sam już trochę inwestuję ale kupuję daną spółkę świadomie, ze względu na jej fundamenty a nie dlatego, że jakiś anonimowy człowiek napisał na wykopie: "kupuj, bo pociąg odjeżdża"
#gielda
Nie zaśmiecaj tagu.
no to napisz co kupiłeś/kupisz, jakie wskaźniki stosujesz i będzie bardziej merytorycznie
@st_fot: I tak nie masz szans z rynkiem a twoje typy są tak samo dobre lub złe jak małpy rzucającej lotkami w tarczę z nazwami spółek.
Strategii jest wiele a AF nie jest jedyna i najlepsza
Ja rozumiem, że nie jesteś na etapie leszcza ale powiedz co kupiłeś, kiedy w przeciągu ostatnich 6 mcy
Wtedy można to ocenić
Asbis chciałem kupić ale się spóźniłem, nie wiem czy jeszcze jest szansa
AF ok, ale patrz co sie dzieje z gamingiem. Odbicie po marcu rzędu 70%
Myśle, że trzeba dywersyfikować - trochę spekuly, trochę inwestowania
Znasz tą stronę ?
https://www.fundamentalna.net/
Komentarz usunięty przez moderatora
Ferro Twoim zdaniem obecna cena warta rozważenia? Bo mam na oku tą spółkę od jakiegoś czasu i czekam póki co na dobry moment wejścia.