Aktywne Wpisy
Potworek69 +5
#wojna #ukraina #rosja No i jak to skomentujecie? Rosja chce pokoju z Ukraina I pokojowego rozwiązania konfliktu, między innymi z racji tego, że osiągnęli już swoje cele i mogą odbębnić sukces, a "pokojowy" zachod nadal wysyła ukraincom sprzęt, a do tego za tydzień F16 mają być.. To kto w końcu chce, żeby wojna nadal trwała? Rosja czy zachod? Ciekawe..
Cześć
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
mieszkam w Poznaniu od ponad roku i doszły mnie słuchy, że mamy tutaj lokalnego Reddita. Postanowiłem sprawdzić, o co chodzi i poznać Was lepiej.
Pomyślałem, że może zainteresuje Was moja pasja i projekty, które podejmuje w Polsce. Od kilku miesięcy prowadzę profil na Instagramie, który skupia się głównie wokół mojej kolekcji super samochodów: https://www.instagram.com/the.collection/
Aktualnie w moim posiadaniu znajdują się: Aventador, F12, GT3 RS, RR Wraith, BMW M5, Lancia Integrale, McLaren 600LT & 720s, BAC MONO oraz … Fiat 126p.
Na Wykopie zamierzam opisać szerzej (nie)praktyczną stronę posiadania takiej kolekcji
w Polsce oraz luźno porozmawiać z Wami o pasjach i zainteresowaniach.
Na początek — podzielę się z Wami historią jednego z moich nowszych nabytków. To piękny pomarańczowy Maluch. Oczywiście kupując go wiedziałem, że jest to w Polsce samochód kultowy i zna go praktycznie każdy. Miałem trochę szalony plan, na który wpadłem
w momencie, kiedy pierwszy raz zaparkowałem Ferrari F12 obok Malucha. Dlaczego by nie zrobić z niego customowy projekt, który kolorem, stylistyką będzie nawiązywał do F12.
Jednak, gdy Maluch dotarł już do mnie, podzieliłem się swoim pomysłem z osobami, które obserwują mnie na Instagramie i zacząłem otrzymywać ogromną liczbę nostalgicznych wiadomości. O rodzinnych wakacjach z tym samochodem, o pierwszych randkach w maluchu, o odkładaniu pieniędzy na to małe cudo. Oglądając wiadomości i zdjęcia zrozumiałem, jak duży ładunek emocjonalny wzbudza ten samochód na naszych ulicach. Uznałem, że robienie z Malucha custom projektu, to niewłaściwy kierunek i zdecydowałem się pozostawić go oryginalnym stanie, który możecie obejrzeć na zdjęciach. Nie żałuję dzisiaj ani trochę - gdy jeżdżę nim po Poznaniu, zawsze spotykam się z niesamowicie ciepłym przyjęciem i wielkim zainteresowaniem. Prawdziwy pojazd do rozdawania i zbierania uśmiechów. Jest to maluch z wielkim sercem.
I dajcie jakieś plusy, jeśli ciekawią Was inne moje auta i uważacie, że warto postować.
Trzymajcie się ciepło!
https://youtu.be/Mxz84WQcJEk
#thecollection #savethemaluch #motoryzacja #carboners #fiat126p #samochody #carspotting #sopot #poznan
Kiedy jakiś spot?
Chyba jest dla jaj. ( ͡° ͜ʖ ͡°)