Wpis z mikrobloga

Pytanie szybkie:

Jak zacząć się uczyć do matury jak kompletnie nic się nie umie i nie pamięta + żadnych lektur w życiu nie czytałem, chodziłem do prywatnego liceum, a tam to wiadomo, płacisz - przechodzisz.

Od czego zacząć? Lecieć wszystkie filmiki z Matemaksa, a na j. polski ogarniać najważniejsze lektury i części mowy?

Za pomoc z góry dziękuję, może to będzie też pomoc dla innych i taki test czy uda się zdać maturę ucząc się przez ten jedyny miesiąc.
#matura #pomocy
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@peter_flex: Najwięcej daje przerabianie arkuszy z poprzednich lat. Do matematyki to Matemaks/Etrapez chyba mają takie filmiki gdzie nawet pokazuję, jak zrobić zadania w ogóle bez znajomości matematyki, tzn. patrząc na same wzory i podstawiając jak debil :D Te streszczenia lektur na necie mają takie błędy i skryty myślowe, że lepiej przeczytać jedną książkę niż 4 streszczenia.

ps. Maturę zdawałem kilka lat temu, ale pewnie niewiele się zmieniło.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@peter_flex: z polskiego kup sobie repetytorium i czytaj streszczenia. Spoko opcją jest pisanie rozprawek i szukania argumentów czytając repetytorium. Ale to wchodzi w grę tylko jak ma się rozeznanie w lekturach.
  • Odpowiedz
@Testuje_Toster: jeżeli nie mam dostępu do książek czy obejrzenie filmu lektury będzie spoko?
Dziękuję ;)

@Hiobe: Dzięki wielkie, właśnie skończyłem lalkę i dziady cz3 i cz2.

@Renifer60: Mam coś takiego, nazywa się "ściąga" i są tam streszczenia i opracowania lektur z planem wydarzeń itp, dziękuję Ci bardzo.
  • Odpowiedz