Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Witam, maturzysta here, przeglądam od dłuższego czasu kierunki studiów, lecz jestem najbardziej przekonany do Finansów i Rachunkowości. Pytanko jest, na jakiej uczelni mógłbym podjąć naukę? Mieszkam w świętokrzyskim, lecz słyszałem złe opinie o UJK, co trochę mnie odraża. Politechnika Rzeszowska? Wszystko fajnie, ale wydaję mi się, że taki kierunek trochę nie pasuję na politechnikę (a z tego co widziałem jest na niego najwięcej chętnych xD), nie wiem nic o poziomie na tej uczelni. Również moją uwagę zwrócił Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, lecz problem w jest w progach punktowych, bowiem podstawa jest punktowana za 0,6, a rozszerzenie za 1, przy czym w technikum nie miałem niczego z matmy rozszerzonej, mimo, iż takowy przedmiot w planie lekcji był ( ͡° ͜ʖ ͡°), więc w tym przypadku raczej ta uczelnia odpada.

Ogólnie chciałbym dowiedzieć się, czy ktoś tutaj studiuje na tym kierunku na wyżej wymienionych uczelniach i jakie ma opinie, co do kierunku to raczej nic innego mnie nie przekona, z góry dziękuje za odpowiedź ;D

#finanseirachunkowosc #fir #uek #prz #ujk #studia

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: studiuję FiR na UEK-u i jest to raczej spoko kierunek, o ile masz chęci do samorozwoju i samodzielnej pracy. Studia raczej nie są wymagające, dzięki czemu możesz skoncentrować się na innych projektach. Progi są wysokie, chociaż parę osób dostało się nie mając dobrego wyniku z rozszerzonej matematyki. W rekrutcji uzupełniającej wystarczało 151 punktów, więc można było dostać się robiąc 90+ z rozszerzonego angielskiego i 100 z podstawowej matmy
  • Odpowiedz