Wpis z mikrobloga

@wertychochlik: ostatnie 3 dni fermentor stał w okolicach kaloryfera, który grzał 3-4h w ciągu doby. Temperatura w ciągu dnia to około 18 stopni. Przy kaloryferze pewnie nie przekroczyła 20. Czekać dalej? Może mniej glukozy dać do refermentacji dla bezpieczeństwa? Nie wiem, z 10-20% mniej niż miałem zamiar dać?
@Qbol69: jak robisz ser? ja wlasnie syznkowar kupilem mordko i zastanawiam sie czy to piwo sprobowac
a ser dobry jest swoj jak to robisz?
a piwko to za miesiac dopiero otworzysz? ile butelek ci wyszlo? bo pozniej bedziesz syrop tylko dokupywal?
widzialem portery nawet 3 mies trzeba czekac..
@trybik555: poszukaj sobie info o serku podpuszczkowym w stylu Korycińskiego. Wychodzi pyszny #!$%@?. A piwo za tydzien otworzę pierwsze i co tydzień jedno żeby widzieć jak się zmienia w czasie. Po 3 tygodniach będzie pewnie git.