#anonimowemirkowyznania Trochę wstyd mi pisać z normalnego konta ale mam ciekawą obserwacje / pytanie. Czy zauważyliście, że ludzie prości głównie ze wsi (ale nie tylko) są trochę umysłowo hmm... opoznieni? Jak myślicie z czego to wynika? Tutaj mam na myśli np. Brak umiejętności wysławiania się, seplenienie, ogólną ogromną naiwność, brak logicznego wiązania faktów itp. Dajcie jakieś ciekawe historie z tym związane. #patologiazewsi #patologiazmiasta
@Never_let_me_go Co masz na myśli mówiąc kurczak? "Nie ma jajek", czyli domyślam się, że nie chodzi o pisklę kury - bo z niego kiedyś będą jajka - tylko nazywasz tak koguta. Nikt nie pozwala psom ganiać kogutów. Nikt ich w ogóle nie rozdziela od kur. Wszystkie ptaki trzyma się razem i nie wpuści się do nich psa, bo to cię naraża na straty. Z resztą niektóre koguty są na tyle bitne, że
@Shatter akurat awersja do sterylizacji to niestety prawda, mam teściowa na wsi zabitej dechami i tam mało kto sterylizuje psy i koty, a potem mnożą się na potęgę i nie ma komu tego oddawać, w mojej rodzinnej miejscowości typu małe miasteczko jest to samo, jak to kotu jaja ucinac, niech sobie biega po dworze i rucha co popadnie, przecież to nie mój problem ¯_(ツ)_/¯
Przyczepiliście się tego, ze napisałem o „wsi”, ale przecież wspomniałem, ze nie tylko. Rozumiem, ze to dotyczy tez miasta. Generalnie uważam, że w Polsce jakieś 10-15% społeczeństwa to taki podgatunek Polaka XD
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP) Zaakceptował: LeVentLeCri
@Shatter ale samiec też się męczy jak nie jest wystelizowany, wystarczy że jakaś kotka w okolicy ma ruje a jest zamknięta, wszystkie koty dostają #!$%@?. Ja rozumiem, ze ludzie myślą o własnej wygodzie, ale czasem majac zwierzę mogliby wykazać trochę empatii.
Generalnie uważam, że w Polsce jakieś 10-15% społeczeństwa to taki podgatunek Polaka XD
Zauważyłem taką tendencję (na wykopie, wsrod znajomych) głównie u osób do 25 roku życia które nic w zyciu nie osiągnęły ze nie wiedzieć czemu uważają się za elitę a innych za plebs. Powiedzcie mi skąd się wzięła ta wasza elitarnosc? Co w życiu osiągneliscie ze macie prawo krytykowac innyxh? Dziadek był kumplem Piłsudskiego? Sikorski to wasz wujek? Studiujecie na
@AnonimoweMirkoWyznania: ja mam odwrotne spostrzeżenia, w miescie same burdy, awantury, kazdy wyżej sra niz dupe ma. Ludzie maja spaczony system wartości, oceniaja po ubraniach itd. Na wsi na spokojnie sie idzie dogadać z sąsiadem. Jedyny minus to praca, w dużym miescie pracowałem za 4-5k ale mieszkałem w małym wynajmowanym mieszkaniu, teraz kupilismy dom 160m2 z działką 10a na wsi (w mojej rodzinnej miejscowości), kumple blisko, rodzina blisko, dzieci maja gdzie pobiegać.
@Never_let_me_go: Piesek nie szczeka w kawalerce=jest szczęśliwy XDDD Co to za #!$%@? myślenie, że piesek który sobie cały dzien biega po posesji i robi co chce, ma gorzej od psa siedzącego w 40m2 i którego jedyną atrakcją w życiu jest spacer przed blokiem. Ja na wsi zauważyłem za to dużo psów, które leżą pod płotem, nikomu mie przeszkadzajac, bez łańcucha. Życie psa w mieście to koszmar
Trochę wstyd mi pisać z normalnego konta ale mam ciekawą obserwacje / pytanie.
Czy zauważyliście, że ludzie prości głównie ze wsi (ale nie tylko) są trochę umysłowo hmm... opoznieni? Jak myślicie z czego to wynika?
Tutaj mam na myśli np. Brak umiejętności wysławiania się, seplenienie, ogólną ogromną naiwność, brak logicznego wiązania faktów itp.
Dajcie jakieś ciekawe historie z tym związane.
#patologiazewsi #patologiazmiasta
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Ale ogólnie dołączam się z pytaniem do eksperta- czemu oni mówią: take, ślizgo, poszłem,a literę G wymawiają jako "ge"?
Może chociaż ktoś ze wsi napisze czy was tak w szkole uczą, czy wywodzi się to od rodziców rolników niewykształconych?
Komentarz usunięty przez autora
https://youtu.be/9dqNTIlvKO4
Przyczepiliście się tego, ze napisałem o „wsi”, ale przecież wspomniałem, ze nie tylko.
Rozumiem, ze to dotyczy tez miasta.
Generalnie uważam, że w Polsce jakieś 10-15% społeczeństwa to taki podgatunek Polaka XD
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
Zauważyłem taką tendencję (na wykopie, wsrod znajomych) głównie u osób do 25 roku życia które nic w zyciu nie osiągnęły ze nie wiedzieć czemu uważają się za elitę a innych za plebs.
Powiedzcie mi skąd się wzięła ta wasza elitarnosc? Co w życiu osiągneliscie ze macie prawo krytykowac innyxh? Dziadek był kumplem Piłsudskiego? Sikorski to wasz wujek? Studiujecie na
Co to za #!$%@? myślenie, że piesek który sobie cały dzien biega po posesji i robi co chce, ma gorzej od psa siedzącego w 40m2 i którego jedyną atrakcją w życiu jest spacer przed blokiem.
Ja na wsi zauważyłem za to dużo psów, które leżą pod płotem, nikomu mie przeszkadzajac, bez łańcucha. Życie psa w mieście to koszmar