Wpis z mikrobloga

Przeanalizujmy poniższe zdjęcie...

☑ rowerzysta wyposażony w profesjonalny sprzęt
☑ jadący po drodze przeznaczonej dla aut

pomimo:

☑ zakazu poruszania się na tej drodze rowerem
☑ nowiutkiej asfaltowej ścieżki rowerowej zaraz obok

Tak trzeba żyć... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#olsztyn #rower #rowery #rowerzysci #warmia
BJXSTR - Przeanalizujmy poniższe zdjęcie...

☑ rowerzysta wyposażony w profesjonaln...

źródło: comment_1588094082TtGC9RqAViCxObvaEwYqhW.jpg

Pobierz
  • 339
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

sąd polowy na wypoku

@reddin: ale to żaden sąd polowy :) JEST znak, JEST zakaz, JEST wykroczenie. Stosowanie się do przepisów RD to nie jest rzecz uznaniowa. To czy są one słuszne czy nie to inna para kaloszy.
  • Odpowiedz
czy można samochodem wyprzedzić rower na podwójnej linii ciągłej

@reddin: można, pod warunkiem, że nie przekroczy się linii oraz zachowa się bezpieczny odstęp 1m od rowerzysty. A także nie zbliżamy się do wierzchołka wzniesienia lub zakrętu.
  • Odpowiedz
@natasha-1410: to jak nie ma zjazdu to znaczy że go znak nie obowiązuje ? Pytam się czy tak ciężko stanąć wziąć rower przenieść/przeprowadzić przez 0,5m chodnika i 0,5m trawnika ?
  • Odpowiedz
@reddin: > Ma się zatrzymać i stać?

@reddin: > To co ma zrobić rowerzysta, skoro nie ma prawa jechać po trawie i nie musi się teleportować? Dlaczego jakiś debil bez pomyślunku postawił tam znak?

Jak zerkniesz, to po lewej stronie w oddali jest znak skierowany akurat w naszą stronę. Wygląda to na DDR dwukierunkową. Można pomyśleć i tam pojechać, a nie robić
  • Odpowiedz
K---a, co za jalowa dyskusja... Nie spadla by mu korona z glowy jakby po prostu na 5s. zsiadl z roweru i przeniosl sie nim na sciezke rowerowa...
  • Odpowiedz
Nie spadla by mu korona z glowy jakby po prostu na 5s. zsiadl z roweru i przeniosl sie nim na sciezke rowerowa...

@SpaceCat: proste rozwiązanie, rower to nie samochód można wziąć pod pachę i przenieść.
  • Odpowiedz
Jeden z moich ulubionych wpisów na mikro. Pokazuje jak utożsamianie się z daną grupą powoduje, że następuje efekt wyparcia racjonalnych argumentów, opierających się o przepisy prawa. I wtedy jest miejsce na myślenie oparte o tzw. chłopski rozum ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
Czytając ten wątek nie mogę się nadziwić, dlaczego kierowcy i rowerzyści tak wojują ze sobą na wzajem zamiast połączyć siły i zaatakować wspólnego wroga, czyli urzędników.
Jazda rowerem w mieście to duże wyzwanie, często właśnie przez tragiczne oznakowanie lub jego brak, albo przez totalny brak odrobiny chociaż pomyślunku podczas projektowania dróg rowerowych. Wpadłam ostatnio na pomysł, że muszę zrobić fotoquiz pod tytułem Co teraz powinien zrobić rowerzysta , serio czasami sama nie
  • Odpowiedz
@MZ23: ojezu, jakie to jest piekne co napisales :D. Dokladnie dlatego j---c rowerzystow maczetami - zwlaszcza takich w spandexach co to 'som krulami szos'. Nie moze jechac, ale... 'no co mam zrobic' i ciagle te same pytania jakby mial IQ=50 xDDD
  • Odpowiedz