Aktywne Wpisy
urwis69 +808
Syn mi się urodzil!
Pijta ze mna kompot mircy! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Pijta ze mna kompot mircy! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Lujdziarski +157
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
„Dopóki jesteś szczęśliwa to wszystko jest dobrze”
„Mój ojciec mnie wspiera”
To co netflix o--------a w KAŻDEJ produkcji WSZĘDZIE wciskając NA SILE te tęczowe wątki to się w głowie nie mieści.
#netflix #lacasadepapel #domzpapieru #seriale #urojeniaprawakoidalne #urojenialewakoidalne #j--------e
Komentarz usunięty przez autora
Czyli, w serialu jest z kilkanście wątków o charakterze seksualnym, ale ty wybierasz tylko ten wycinek, który tobie pasuje pod tezę :D?
@boguchstein: ooo zaczynaja sie wyzwiska. zacytowalam ten fragment, bo caly czas odnosilam sie do UCZNIOW SZKOLY, Ty wyskakujesz nagle z klientami Otisa bo Ci pasuja do narracji.
Szkoda, że nigdy wśród pozytywnych bohaterów nie pokazują że istnieją też ludzie niezmanipulowani.
@pekak: ciezko mowic o statystach przewijajacych sie po szkole. staram sie mowic o tych ktorzy mieli chociaz jakies imie podane, zreszta wylistowalam ich wyzej
Dlatego cały czas piszę, że gdy jedna z głównych 4 postaci jest gejem, bo taki jest zamysł serialu, to nie dziwi fakt, że będą pojawiać się inni geje. Tak samo nie dziwi fakt, że jeśli jedna z postaci w serialu jest dilerem, czy gangsterem, to w innych scenach też pojawią się do uja wafla dilerzy czy gangsterzy, gdy stanowią jeszcze mniejsza grupę społecznie, niż homo/bi.
@MangoZjem: no ja ci tak samo wylistowałem główne wątki miłosne w serialu i jasno wychodzi, że większość jest heteroseksualna. a nagromadzenie pozostałych orientacji wynika z tego, że o tym ten serial między innymi jest. tak samo w Transformersach jest znacznie więcej samochodów-robotów niż w rzeczywistości, a w westernie pokazują głównie kowbojów
Ona nie może tego pojąć xd Film o gejowskiej miłości ma innych gejów w nim, niesamowite xd
Jak się biją na ekranie to podbiegają żeby lepiej widzieć.
@Sl_w_k_1: powiedział tak, bo póki co jeszcze nie posiada własnych poglądów, tylko nauczył się od ojca - ale nie martw się, już za 5 lat będzie myślał inaczej.
Właśnie dlatego te treści są obecne w głównym nurcie mediów - to jest praca u podstaw. W latach 80tych w każdym serialu/filmie o młodzieży częścią
@MangoZjem: xD no więc mowię to tobie: jest to niestety potrzebne bo inaczej ludzie nigdy nie zaczną szanować inności. Większość ludzi jest prymitywna i działa na nich tylko propaganda jak w TVP. Nietflix jeszcze sie nie posunął aż tak daleko na szczęście.
@Thirteenxiii: wyjątkowo na siłę dorobiona ideologia. Ciekawe jak było w książce?