Wpis z mikrobloga

Dawno nie czułem takiej żenady i sztucznej „tolerancji” jak oglądając ten moment kiedy ten kuzyn Denver okazał się transem xD
„Dopóki jesteś szczęśliwa to wszystko jest dobrze”
„Mój ojciec mnie wspiera”
To co netflix o--------a w KAŻDEJ produkcji WSZĘDZIE wciskając NA SILE te tęczowe wątki to się w głowie nie mieści.
#netflix #lacasadepapel #domzpapieru #seriale #urojeniaprawakoidalne #urojenialewakoidalne #j--------e
  • 242
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MangoZjem:

ja od poczatku mowilam tylko o uczniach, raz napomknelam ze rodzice Jacksona sa para homo.

Czyli, w serialu jest z kilkanście wątków o charakterze seksualnym, ale ty wybierasz tylko ten wycinek, który tobie pasuje pod tezę :D?
  • Odpowiedz
Zacytowałaś ciemna maso ten fragment, w którym odnoszę się do poradni i porad udzielanych gejom, by potem wyciąć ten fragment z kontekstu. Jesteś manipulatorem z brakiem elementarnej logiki. EOT

@boguchstein: ooo zaczynaja sie wyzwiska. zacytowalam ten fragment, bo caly czas odnosilam sie do UCZNIOW SZKOLY, Ty wyskakujesz nagle z klientami Otisa bo Ci pasuja do narracji.

Niezla deducja.

Niestety niektórzy ludzie maja tak mało empatii że jedyny sposob żeby przestali gardzić
  • Odpowiedz
@MangoZjem: nie wyskakuje, tylko pisałem cały czas o tym, bo wśród uczniów biorących rady, większość była HETERO, a dodatkowo we fragmencie, który zacytowałaś było podane dokładnie, że dalej się do tego odnoszę, co WYCIĘŁAŚ z cytatu. Manipulatorze.
  • Odpowiedz
@Thirteenxiii: Mnie nie zaskoczył ten trans, bo odkąd tylko zaczęli mówić o tym kuzynie, to mi się lampka zapalila, że po co kolejna postać skoro akcja śpi i tak myślałam że coś tęczowego wleci.

Szkoda, że nigdy wśród pozytywnych bohaterów nie pokazują że istnieją też ludzie niezmanipulowani.
  • Odpowiedz
w takim razie mów o wszystkich uczniach

@pekak: ciezko mowic o statystach przewijajacych sie po szkole. staram sie mowic o tych ktorzy mieli chociaz jakies imie podane, zreszta wylistowalam ich wyzej

Czyli, w serialu jest z kilkanście wątków o charakterze seksualnym, ale ty wybierasz tylko ten wycinek, który tobie pasuje pod tezę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MangoZjem:

ciezko mowic o statystach

Dlatego cały czas piszę, że gdy jedna z głównych 4 postaci jest gejem, bo taki jest zamysł serialu, to nie dziwi fakt, że będą pojawiać się inni geje. Tak samo nie dziwi fakt, że jeśli jedna z postaci w serialu jest dilerem, czy gangsterem, to w innych scenach też pojawią się do uja wafla dilerzy czy gangsterzy, gdy stanowią jeszcze mniejsza grupę społecznie, niż homo/bi.
  • Odpowiedz
staram sie mowic o tych ktorzy mieli chociaz jakies imie podane, zreszta wylistowalam ich wyzej

@MangoZjem: no ja ci tak samo wylistowałem główne wątki miłosne w serialu i jasno wychodzi, że większość jest heteroseksualna. a nagromadzenie pozostałych orientacji wynika z tego, że o tym ten serial między innymi jest. tak samo w Transformersach jest znacznie więcej samochodów-robotów niż w rzeczywistości, a w westernie pokazują głównie kowbojów
  • Odpowiedz
@pekak:

tak samo w Transformersach jest znacznie więcej samochodów-robotów niż w rzeczywistości, a w westernie pokazują głównie kowbojów

Ona nie może tego pojąć xd Film o gejowskiej miłości ma innych gejów w nim, niesamowite xd
  • Odpowiedz
  • 1
Mnie rozpieprzyli jak w filmie dla dzieci pokazali całujących się chłopców.

Mój syn lat 8:"to jest chore"

@Sl_w_k_1: powiedział tak, bo póki co jeszcze nie posiada własnych poglądów, tylko nauczył się od ojca - ale nie martw się, już za 5 lat będzie myślał inaczej.
Właśnie dlatego te treści są obecne w głównym nurcie mediów - to jest praca u podstaw. W latach 80tych w każdym serialu/filmie o młodzieży częścią
  • Odpowiedz
@boguchstein: ale jesli masz film o dilerach i pojawiaja sie w nich inni dilerzy to jest ok, bo sa to swiadomie nawiazane relacje. tak jak na studiach informatycznych wiekszosc interesuje sie informatyka. tu masz inna sytuacje bo rozchodzi sie o szkole ktora z definicji nie jest szkola dla mniejszosci seksualnych - bo gdyby tak bylo to nie bylo by problemu z serialem.

no ja ci tak samo wylistowałem główne wątki
  • Odpowiedz
  • 2
@Harmonia: to nie jest pranie mózgów tylko edukacja najniższych warstw społecznych, do których można dotrzeć tylko przez telewizję.
  • Odpowiedz
ciezko bylo wydedukowac inaczej

@MangoZjem: xD no więc mowię to tobie: jest to niestety potrzebne bo inaczej ludzie nigdy nie zaczną szanować inności. Większość ludzi jest prymitywna i działa na nich tylko propaganda jak w TVP. Nietflix jeszcze sie nie posunął aż tak daleko na szczęście.
  • Odpowiedz
Dawno nie czułem takiej żenady i sztucznej „tolerancji” jak oglądając ten moment kiedy ten kuzyn Denver okazał się transem xD

@Thirteenxiii: wyjątkowo na siłę dorobiona ideologia. Ciekawe jak było w książce?
  • Odpowiedz