Wpis z mikrobloga

W piątek odebrałem samochód od mechanika, miała być zrobiona geometria. Troche się naszukałem kto to zrobi, bo ustawia się ją podkładkami pod wahacz. No nic samochód odebrany, zrobione. Podczas jazdy ściąga troche na prawo. Jako że odebrałem juz po 16, jak zamykali warsztat, to myślałem że zadzwonie dzisiaj, w poniedziałek. No coż, wczoraj na dziurze odkręcił się wahacz XD Gdyby tego było mało, śruba od wahacza przebiła amortyzator XD A mialo być tak pięknie.
Takiego amortyzatora juz nie dostane, a nie da sie wyklepać (,)

Pic rel
#motoryzacja #zalesie
Drail - W piątek odebrałem samochód od mechanika, miała być zrobiona geometria. Troch...

źródło: comment_1587968641QMstrPpNwUrFBgR0rtf37M.jpg

Pobierz
  • 135
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ni-hu-ja: 1. Auto stało od czwartku zeszłego tygodnia, do piątku. Według mnie na geometrie to dość czasu. Cena 250zł, normalna kwota. Nie za duża nie za mała. Sorry, jechałbym po a4 to byłoby ciekawie :)
  • Odpowiedz
@ni-hu-ja: "Panie, śruby zapieczone w zawieszeniu, trzeba było ciąć, spawać, sanki zrzucać". Faktycznie: wjechali autem na podnośnik godzinę przed końcem roboty, w istocie trzeba było dospawać kawałek rurki do sworznia zwrotnicy, bo nie chciał się wykręcić, ale poza tym wymiana tulei wahacza, sworzni staba i rzeczonych sworzni zwrotnicy to robota na 2-3h, bo podzespoły były rozkręcane pół roku wcześniej, więc o zapieczonych śrubach nie mogło być mowy.
Za w/w jakoś
  • Odpowiedz
@NyanNyan: dasz mi model, rok auta i zakres prac to Ci powiem ile to powinno kosztować i ile Cię orżnął ;) są samochody gdzie sama wymiana stabilizatora to conajmniej 200 zł kosztuje bo trzeba ławę zrzucać, a są tez takie w których jest dużo mniej pracy. Ps. Robota wykonana w mieście powiatowym czy wojewódzkim? To tez ma wpływ na cenę.
  • Odpowiedz
@Drail: dlatego wszystko co mogę zrobić sam przy samochodzie robię sam, jak coś s-------e, to i tak zapłacę potem tyle co mechanikowi, ale chociaż się nauczę, a nikt się tak nie przyłoży jak Ty sam
  • Odpowiedz
@Drail: Ogólnie jestem umówiony że mam do niego przyjechać to wyjaśnimy to. Ale raczej pojadę drugim samochodem, w tym mam to awaryjnie złapane na nakrętke od koła, więc wolałļym nie ryzykować większych zniszczeń
  • Odpowiedz