Aktywne Wpisy
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/whitewolfik_ExtV782DF2,q60.jpg)
whitewolfik +371
#sluzebnoscwolfika
Wczoraj zapytałem o dalsze losy tagu tutaj i na hejto. NA hejto wydaje się być większy odzew, a sporo głosów tutaj i tak brzmiało - pisz na hejto.
[Post zamieściłem tutaj:](https://www.hejto.pl/wpis/dla-tych-co-nie-wiedza-o-co-chodzi-w-sluzebnoscwolfika-dawno-temu-pierwszy-wpis-
)
Widzę jednak, że wciąż zostało tu kilka osób które dobrze już kojarzę i które przez wiele lat aktywnie udzielały się na tagu. Dlatego dla tej garstki, co została wrzucam też to co napisałem wczoraj na hejto. Czy będę
Wczoraj zapytałem o dalsze losy tagu tutaj i na hejto. NA hejto wydaje się być większy odzew, a sporo głosów tutaj i tak brzmiało - pisz na hejto.
[Post zamieściłem tutaj:](https://www.hejto.pl/wpis/dla-tych-co-nie-wiedza-o-co-chodzi-w-sluzebnoscwolfika-dawno-temu-pierwszy-wpis-
)
Widzę jednak, że wciąż zostało tu kilka osób które dobrze już kojarzę i które przez wiele lat aktywnie udzielały się na tagu. Dlatego dla tej garstki, co została wrzucam też to co napisałem wczoraj na hejto. Czy będę
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/BadaczCzosnekElementarnych_l4PjAXlXFa,q60.jpg)
https://breadcentric.com/2018/02/04/vermont-sourdough-bread-chleb-z-vermont-na-zakwasie/
#chleb #gotujzwykopem #pieczzwykopem
@johnmorra: dzięki. Na dwa bochenki poszedł niecały kilogram. Testowałem tzw. coil fold przy wyrastaniu i leżał noc w lodówce.
Pokaż miękisz, po tym dobrze widać czy chleb wyszedł dobry czy też nie.
Tu masz zdjęcie moich z 2018 roku.
Dla kontrastu chleb z wczoraj.
Mi się tylko udaje zbliżyć do Waszych jak robię z odrobiną drożdży nie tylko sam zakwas, bez garnka. Na samym zakwasie mam wrażenie że piekarnik nie daje rady ruszyć takiego ciasta, rozlewa się i długo zajmuje żeby się chleb podniósł i zarumienił.
Jak zaczniesz piec, nagle wszyscy pieką.
@Cheftomek: w naczyniu żaroodpornym, nie mam garnka. Dziś wyszedł zbity bo nie ożywiłem dostatecznie zakwasu. Następnym razem po wyjęciu z piekarnika będę dwa razy karmił przed pieczeniem. Ostatnio jak tak zrobiłem to wyrósł tak.