Aktywne Wpisy

MistrzPatelnii +148
źródło: 1000004588
Pobierz
EnzoMolinari +58
Zainspirowany poniższym wpisem i zesrańskiem zoomerów, że przecież teraz też som dobre filmy (xD), dokładam coś od siebie.
W tym samym 1994. roku zostały wydane między innymi następujące albumy muzyczne. Znajdźcie mi kochane zoomerki coś z ostatnich 10 lat, co można z tym porównać:
- Soundgarden - Superunknown
- NIN - Downward spiral
W tym samym 1994. roku zostały wydane między innymi następujące albumy muzyczne. Znajdźcie mi kochane zoomerki coś z ostatnich 10 lat, co można z tym porównać:
- Soundgarden - Superunknown
- NIN - Downward spiral
źródło: Screenshot_20241006_074116_Chrome
Pobierz

https://forexrandomwalk.blogspot.com/2020/02/dlaczego-trader21-nie-zna-nikogo-kto.html
Sam usłyszałem o nim dopiero w zeszłym roku, gdzieś na jakimś podcaście jak szukałem info o przewidywaniach co do cen PGM i wydawało mi się, że mówił z sensem do momentu jak nie zaczął coś bredzić o światowym spisku bankowców. Od tej pory jak coś gada o metalach to chętnie posłucham, bo im więcej różnych opinii tym lepiej - część tego co mówi zgadza się z tym co mówią inni, część ma zupełnie inny wydźwięk, ale jak ktoś siedzi w temacie to też ma pewnie takie odczucia. Fajnie jak ktoś by naświetlił o co chodzi z tym zapakowaniem ludzi w metale szlachetne kilka lat temu - zaciekawiło mnie to. Imho wydźwięk posta jest taki, że pan Czarek nie zna nikogo kto by się dorobił na inwestowaniu bo sam się nic nie dorobił ( czy to w biznesie, czy to na inwestowaniu) i tylko kręci lody na szkoleniach, kursach i konsultacjach.
#gielda #forex #inwestowanie
jeżeli gość ma rzeszę klientów na kopiowanie ruchów za $ czy % udział w zyskach.... to z jakiego powodu ma udostępniać swoje ruchy za darmo? (nie licząc, że osobom, które kupiły książkę też je udostępnia, tylko z nieco większym opóźnieniem niż abonentom)
nikt nie ma szklanej kuli, żeby stwierdzić kiedy jakiś przewidywany ruch się zacznie... ale jeżeli ze wszelkich znanych teorii ekonomicznych, powiązań między sektorami etc. wynika, że dany walor w danych warunkach wykonuje jakiś ruch (a inne powiązania ruszają się tak czy tak) i jest to udowodnione na wielu przykładach... to warto o tym
Policz sobie ile trzeba by robic % rocznie aby sie dorobic na inwestycjach.
obecnie skupuje partiami DRW oraz VNQI, co większe tąpnięcie na ropie, to dokupuje Gazprom...
ma sporo srebra i złota fizycznego, sporo spółek wydobywczych, sporo ETFów na surowce - typu REMX
@shaki24: czytałem jakiś czas temu, imho zrozumiałem dość. nie wiem do czego zmierzasz, tak sobie
poza tym on nie gra na setupach z AT tylko inwestuje na bazie geopolityki, przepływów pieniężnych, stanów gospodarek oraz fundamentach spółek
Pisze ze dobry trader osiaga 10% zwrotu rocznie by sie z tego utrzymac potrzeba nawet minimum 500k kapitalu obrotowego. W pelni sie z tym zgadzam.
Pisze iz nie zna nikogo kto dorobilby sie na gieldzie, za to na wlasnej przedsiebiorczosci juz owszem. To praktycznie rozwiniecie tego co napisal wczesniej:
Dazenie do niezalezmosci finansowej poprzez inwestowanie i oszczedzanie to slow lane - jest to mozliwe, ale w praktyce przecietny roczny zwrot bedzie tak niski ze zajmie to dekady, biorac pod uwage sytuacje losowe (kryzys, choroby) moze sie udac w wieku 60lat+ jak dozyjemy.
Prawdziwa niezaleznosc finansowa (czy tam “bogactwo”) buduje sie inaczej - wlasnie poprzez pomysl na wlasna
Bez udostępnienia swojego portfolio,
ważniejsze jest to co teraz planuje dorzucić - a tym się czasem dzieli
abonentom z 2h opóźnieniem wraz z analizą rynku i wyjaśnieniami czemu to kupuje...
klientom na książkę - część z tych rzeczy podrzuca z 2-3 dniowym
poza tym właśnie długoletnie wyniki są tym co np. mnie najbardziej interesuje w czyimś portfolio - właśnie
Komentarz usunięty przez autora
ale gdybym miał nieco większy kapitał, żebym mógł pozwolić sobie założyć konto na exante.. to na REMX miałbym ze 400% :) bo nawet bez jego pomocy, a po przeczytaniu książki rozkminiłem sobie, że jeżeli chiny jeszcze mają wirusa, większość metali z remx wydobywana jest w chinach/korei... oraz wykorzystywana w produkcji.. też chiny/korea/japonia... to jak tylko odblokują