Wpis z mikrobloga

Zainspirowany poniższym wpisem i zesrańskiem zoomerów, że przecież teraz też som dobre filmy (xD), dokładam coś od siebie.

W tym samym 1994. roku zostały wydane między innymi następujące albumy muzyczne. Znajdźcie mi kochane zoomerki coś z ostatnich 10 lat, co można z tym porównać:

- Soundgarden - Superunknown
- NIN - Downward spiral
- Nirvana - MTV Unplugged in New York
- R.E.M. - Monster
- The Prodigy - Music for the jilted generation
- Alice in Chains - Jar of flies
- Massive Attack - Protection
- Nick Cave - Let love in
- Pink Floyd - Division bell
- Portishead - Dummy
- Hole - Live through this
- Beastie Boys - Ill comunication
- Green Day - Dookie

A to tylko jeden rok. Podobne rzeczy wychodziły wtedy w zasadzie cały czas i człowiek traktował to jak normalność. Dziś to jest jakaś p&#@*%na abstrakcja.

#ciekawostki #muzyka #kiedystobylo #feels
EnzoMolinari - Zainspirowany poniższym wpisem i zesrańskiem zoomerów, że przecież ter...

źródło: Screenshot_20241006_074116_Chrome

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
wiesz, że dziś nikt nie kupuje albumów muzycznych?

@macan: Taa? To za co ludzie płacą abonament do spotify, tidal itd?

Poza tym np. ja kupuję fizyczne nośniki. Najczęściej blu ray audio.
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari dodam że dziwne zrobiłeś zestawienie tych albumów wrzucając np. Hole a pomijając:
Weezer - Blue album, Notorious BIG - Ready to Die, Jeff Buckley - Grace czy Offspring - Smash
  • Odpowiedz
  • 3
@Cardinale: Bo to trochę subiektywne zestawienie. Buckleya wiele osób z mainstreamu nie kojarzy, a Weezer nigdy mi jakoś nie siedział za mocno. Mogłem dać też NASa i Warrena G, ale nie chodziło mi o to, by wymieniać wszystko.

• Odpowiedz
@EnzoMolinari: Teraz byle oski z paru dźwięków poskleja jakiś phonk, wrzuci to na tiktoka, przyfarci mu się i ma milionowe wyświetlenia, które przenosi na Spotify.
Trapy, gdzie większość nie potrafi śpiewać i wspomaga się modulatorami dźwięku itp.
W sumie, żeby zaistnieć w snap czasach to nie trzeba zbyt wiele talentu.

Jeśli chodzi o popularną muzykę z lat 60,70,80
To jednak próg wejścia był o wiele wyższy, trzeba było mieć talent
mam_spanko - @EnzoMolinari: Teraz byle oski z paru dźwięków poskleja jakiś phonk, wrz...

źródło: 1000038807

Pobierz
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari nawet lepszym przykładem jest rok 1991, kiedy w ciągu 3 miesięcy zostały wydane:

Nirvana - Nevermind
Pearl Jam - Ten
Soundgarden - Badmotorfinger
Metallica - Black
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari: @mam_spanko Jeżeli chodzi o ogólną jakość muzyki kiedyś i dziś to oczywiście się z wami zgadzam. Sam jestem wielkim fanem Pink Floyd od pierwszych psychodelii po ostatnie albumy, Prodigy, Massive Attack. Ale właśnie z powodu niskiego a nawet zerowego progu wejścia, bo praktycznie każdy może sobie nagrywać w domu, i dzięki takim platformom jak Spotify itp. Mamy mnóstwo perełek, trzeba szukać. Nie zachowujcie jak stare dziady.
  • Odpowiedz