Wpis z mikrobloga

#!$%@?, trzymajcie mnie bo nie wytrzymam. Jedna stara baba z mojego bloku ma hobby dokarmiania gołębi. Przez to ta cała latająca hołota przesiaduje na drzewach i krzewach na podwórku, srając pod siebie. W efekcie całe niedawno wyremontowane podwórko - chodniki, trawniki, łatwi itp., wyglądają tak jak picrel. Jakieś pomysły jak walczyć z tą zarazą? Zniknąć muszą albo gołębie albo stara baba. Myślałem, żeby rzucać w nie jakimiś Achtungami, ale nie chcę straszyć psów. #zalesie #polskiedomy #golebie
aski - #!$%@?, trzymajcie mnie bo nie wytrzymam. Jedna stara baba z mojego bloku ma h...

źródło: comment_1587709796IClayqIWwapmyh1ISHqomv.jpg

Pobierz
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ryba_twojej_mieczty: dzięki za rzeczowe wypowiedzi. Jestem absolutnie świadomy tego, że nie ma co walczyć siłą z ptakami bo jest to nielegalne, a po drugie dla mnie nieetyczne bo to nie ich wina, że ludzie są głupi. Mam plan na wojnę propagandową - gołębie gówna przenoszą mnóstwo różnych chorób, co w obecnym czasie jest myślę dość istotne. Chcę wydrukować jakieś plakaty informacyjne i rozwiesić na klatkach. Nie wszyscy ludzie są tego
  • Odpowiedz
@aski: powiedz jej ze golebie roznosza zarazki i jak sie przebywa w ich poblizu dlugo to sie je lapie. objawami sa dusznosci i kolatanie w sercu.
kazda stara baba ma milion schorzen wiec jakis sie dopasuje i moze jak dobrze przedstawisz to zlapie haczyk
  • Odpowiedz
@JBravo
Wracam, a tu taki miły tytuł mi nadano() Miło mi i dziękuję.

A co do gołębi, to zaskoczyło mnie to, że mimo wpisywania przeróżnych fraz w wyszukiwarkę, bardzo ciężko jest znaleźć jakąkolwiek informację o ich oddziaływaniu na środowisko. Wszystko koncentruje się na oddziaływaniu na człowieka i straszeniu chorobami (które owszem istnieją, ale realne ryzyko zarażenia się nimi jest naprawdę bardzo małe; u nas
  • Odpowiedz
@aski: skąd ja to znam - baba karmiła gołębie na parkingu, te siedziały na latarniach, drzewach, słupach i srały... srały i #!$%@?ły wszystkie auta - szczególnie te latające szczury upatrzyły sobie moje auto ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po interwencji został postawiony znak "ZAKAZ DOKARMIANIA GOŁĘBI" - to ktoś przyszedł w nocy i go wyrwał i wrzucił w krzaki (ciekawe kto to mógł zrobić).
No i dalej
  • Odpowiedz
@aski: gołębie są pod ochroną, więc na wszelki wypadek napiszę, że na pewno nie powinieneś im dawać trutki na szczury, mimo że z pewnością chętnie by ją zjadły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz