Wpis z mikrobloga

#!$%@?, trzymajcie mnie bo nie wytrzymam. Jedna stara baba z mojego bloku ma hobby dokarmiania gołębi. Przez to ta cała latająca hołota przesiaduje na drzewach i krzewach na podwórku, srając pod siebie. W efekcie całe niedawno wyremontowane podwórko - chodniki, trawniki, łatwi itp., wyglądają tak jak picrel. Jakieś pomysły jak walczyć z tą zarazą? Zniknąć muszą albo gołębie albo stara baba. Myślałem, żeby rzucać w nie jakimiś Achtungami, ale nie chcę straszyć psów. #zalesie #polskiedomy #golebie
aski - #!$%@?, trzymajcie mnie bo nie wytrzymam. Jedna stara baba z mojego bloku ma h...

źródło: comment_1587709796IClayqIWwapmyh1ISHqomv.jpg

Pobierz
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cazzanomore: chleb owszem szkodzi gołębiom, ale nie na tyle żeby wyzdychały. Jedyne co to mają po nim więksą srakę (°°
  • Odpowiedz
@aski: Rzucaj chleb szczurom na jej balkon, może się przeniosą, a ona może ogarnie że takie ptaszki to jednak brudzą( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aski: u nas jest osiedle cale osrane przez golebie - pelno starych ludzi i ...rzucanie chleba obok smietnika, rzucanie chleba pod okno. Jest malo miejsc parkingowych ale sa takie dwa naprawde ostatniej szansy - parkuja ludzie jak juz nie ma gdzie lub przyjezdzni - oczywiscie pod drzewem obsiadywanym przez srajace latajce szczury. Jesli miasto nie wprowadzi uchwaly zeby nie dokarmiac to niczym do wapniakow nie trafisz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 47
@aski: pamiętam podobną inbę sprzed dwóch lat na osiedlu babci. Jedna stara kociara się wyprowadziła na inne osiedle, nowi nabywcy musieli wszystko zrywać od fetoru. Na wyprowadzce się nie skończyło bo miała klucz do piwnicy i nadal przychodziła dokarmiać koty, jeden tam nawet zdechł i zgnił. Kilku sąsiadów miało oko na piwnicę i jak przyłapali ją to dzwonili na policję i urządzali awantury. Nie wiem czy jej wlepili jakiś mandat
  • Odpowiedz