Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mircy czy są tu użytkownicy tribana gravel 120 na tarczach? Warto go kupić? Od razu mówię że nie jestem jakimś wyczynowcem, raczej okazjonalna jazda, ale chcę żeby rower był w miarę uniwersalny.
Wiem że powinienem dozbierać 8000 PLN i kupić coś porządnego, ale na razie budżet jest w granicach 2500
#rower #wykoptribanclub
  • 37
  • Odpowiedz
tribana gravel 120

@RSjabber: jak chcesz budżetowego gravela to warto kupić. Tribany mają dobre przełożenie jakość/cena
Zdanie kotletów nie jest wiążące.
  • Odpowiedz
@RSjabber ale po co chcesz kupić rower, w którym wszystko wymienisz? Niezależnie czy decathlon czy co innego za tą cene nie kupisz dobrego roweru, a kupując używany możesz miec kilka razy droższy rower za mniej i w dodatku nie będziesz musiał wymieniać części, lub będzie ich mniej do wymiany. Ty chyba nie kupujesz mtb, to nie musisz patrzeć czy szprychy są nie tak, czy amor dobrze chodzi i czy coś nie
  • Odpowiedz
@Kotlet_2137_schabowy: Tribany robi Btwin, firma jak najbardziej rowerowa. Robi ich dla deca na kontenery, dlatego mają dobrą cenę.
Masz logikę typu "mięsa nie kupuje się w Biedronce, bo to nie jest rzeźnia" ()
  • Odpowiedz
@Kotlet_2137_schabowy: Tak, a chleb kupujesz w piekarni, a nie w sklepie spożywczym, mimo, że chleb ze spożywczaka niczym się nie różni od tego kupionego w piekarni... No ale przecież nie ma tego fejmu pod trzepakiem, że patrzcie! JA JEŻDŻĘ NA SPECIALIZEDZIE, JA JESTEM KIMŚ. WAS, BIEDAKI NIE STAĆ NA NIC INNEGO NIŻ DECATHLON (°°
  • Odpowiedz
@Kotlet_2137_schabowy: tylko zdajesz sobie sprawę, że kupując nawet 4 letnia markę premium musisz się wiązać z ceną napraw na poziomie premium? Kupi sobie nawet używanego strupka i będzie dobre kilka stów w plecy na starcie, bo kto ci wymieni elementy eksploatacyjne w momencie gdy myśli o pozbyciu się roweru?
  • Odpowiedz
@Kotlet_2137_schabowy: a po co, skoro ma zapewniony zbyt na międzynarodowym rynku? Zresztą pewnie Dec jest już ich (współ)właścicielem i ma wyłączność.

A tak poza tym - pokaż, co byś kupił za premium gravela za 2k, żeby mieć te 500 zł na niezbędne wymiany.
  • Odpowiedz
@MiQ27 500 zł za opony i łańcuch? XD za to jak za 2k nie można kupić używanego to można kupić nowy jak rozumiem? xDDDD. Za tą cene można kupić dobry trekkingowy, który nie różni się zbytnio od gravela.

@RSjabber oczywiście, że będzie awans, ale możesz odrazu kupić coś lepszego. Zresztą auta i rowery nie są porównywalne, więc mem troche z dupy. Zadajesz pytanie, ja ci odpowiadam, i nie dostajesz takiej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@RSjabber: mam ten rower triban 120grvl, generalnie w tej cenie jest wporzo. Jestem raczej sredniozaawansowany, w sezonie robię tygodniowo około 150-200km rower lekki, przerzutki działają bardzo płynnie, tylna przerzutka ma zajebiste sprzęgło na dziurach nic nie skacze nie ma mowy o spadaniu łańcucha. NA minus na pewno opony zrobione chyba z papieru 5 wyjazdów w las 3 kapcie, opony zmieniłem już na inne. Hamulce mogłyby być mocniejsze ale nie ma
  • Odpowiedz
@Kotlet_2137_schabowy: ty coś masz kłopoty z czytaniem, widzę. OP ma 2.5k na Tribana. Chce gravela a nie crossa.
Zaproponuj jakiegoś znacząco lepszego, używanego gravela za 2k, żeby się mu opłacało kupić używkę. I w razie potrzeby mógł wymienić w nim opony, dętki, łańcuch i może kasetę, co spokojnie podejdzie z robocizną pod 500zł, a co w używkach rzadko jest funkiel nówka nie śmigana.
  • Odpowiedz
  • 0
@RSjabber aj opie jestem w podobnej sytuacji, mysle miedzy tribanem 120 a 500, ale z racji obecnej #!$%@? sytuacji to w lokalnyn decathlonie nie maja nic z mojego rozmiaru ani nie idzie sie z nimi dogadac. W lokalnym rowerowym jest romet xD aspre 1 ciut drozszy, inne koła i opony, no i kosztuje juz rowne 3k ale jest calkiem fajny... . I #!$%@? z grzybnia mnie strzela bo smigam na sztywnym
  • Odpowiedz