Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 516
Przez to wszystko co dzieje się w tym gównianym kraju od kilku lat powiem otwarcie: żałuje że urodziłam się w Polsce. To kraj ludzi bez ambicji, przyzwyczajonych do jarzma niewoli nad głową. Kraj e którym polityk kradnący miliardy jest gloryfikowany w przeciwieństwie do sąsiada który ciężka zarobił na 10 letnie auto. Kraj w którym ludzie nie potrafią samodzielnie myśleć, jednak mimo to mają czynne prawa wyborcze. Kraj w którym podstawy nauczania o ekonomii w szkołach ograniczają się tylko do tego jak wypełnić pit. Żałuje że się urodziłam tutaj. Żałuje że nic z tym nie robimy i pozwalamy sobie zabierać wolność małymi kawałkami. Co z nami nie tak? Czemu nie ma ludzi na ulicach?
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zosiasamosia1 ja sie smialem jak moj kumpel wyjezdzajac z kraju powiedział:
-Tez powinienes zanim pisowcy zamkną granice.

Rok temu to sie wydawalo tak bardzo niemozliwe.

A wiesz czemu nie ma lydzi na ulicach? Bo odrazu nieudolni politycy i zyciowe przegrywy sie do takich akcji przyklejają i je
  • Odpowiedz
@zosiasamosia1: Jaka Polska jest każdy widzi, są dwa wyjścia albo o nią walczysz albo wyjeżdżasz, byłem w 8 krajach w Europie ale tylko tu czuję się jak w domu, chciałbym w niej mieszkać ale nie wiem czy na starość starczy mi sił by w niej umrzeć....
  • Odpowiedz
@patqu A ja mam właśnie na odwrót. Zawsze byłam zapatrzona w obce kraje i jak to tam fajnie, a jak zaczęłam sama podróżować, to zmiana o 180 stopni. Za granicą to można jedynie widoczki pooglądać, ale żyć tylko w Polsce, bo zachodnie podejście do życia i drugiego człowieka jest często tragiczne.
  • Odpowiedz
  • 0
@zosiasamosia1 droga wolna , jak nie bierzesz pod uwagę jak Polska bardzo miała przewaline przez wszystkie lata przez swoich sąsiadów i czym to zapłaciła to elo, serio droga wola. Wyobraź sobie 2ws i ile lat Niemcy kradli i mordowali, myślisz że jak jest wojna to ktoś by patrzył na to co masz i ok ? To musi być bejt albo jesteś głupi
  • Odpowiedz
RexxarHell 3 godz. temu via Wykop Mobilny (Android)+3

@zosiasamosia1: @patqu: Najgorsze jest to, że ludzie, którzy się uśmiechają czy zagadują na pierwszy rzut oka uznawani są za debili... Więc po jakimś czasie stają się smutnymi mordami jak na polaka przystało... mam kilka historii a propo tego ale... jak to mówił największy wieszcz nowoczesnej Polski "szkoda strzępić ryja".

@RexxarHell: Za wczesnego dzieciaka też taki byłem. Uśmiechnięty, pomocny,
  • Odpowiedz
Żałuje że nic z tym nie robimy i pozwalamy sobie zabierać wolność małymi kawałkami. Co z nami nie tak? Czemu nie ma ludzi na ulicach?

@zosiasamosia1: A co Ty z tym robisz? Jak bronisz swoją wolność? Zorganizowałaś już jakiś protest, jakieś wyjście na ulicę?

Ja na przykład udzielam się w pewnym środowisku - powiedzmy - edukacyjnym. Na Facebooku mamy grono kilkunastu tysięcy ludzi do których możemy dotrzeć z naszym przekazem.
  • Odpowiedz