Aktywne Wpisy
heksengerg +141
cyconiusz +100
Muszynianka to jest nadwoda.
Jest w normalnej cenie, czyli od 2 do 5 zł w zależności czy w sklepie czy na stacji.
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.
Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).
Woda jest smaczna.
Jest w normalnej cenie, czyli od 2 do 5 zł w zależności czy w sklepie czy na stacji.
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.
Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).
Woda jest smaczna.
Ale mam pytanie: czy jest jakiś umowny okres czasu w którym trzeba wymieniać uszczelki przy kolektorze? Np co 4lata czy cos? Naczytałem się ze zużyte uszczelki mogą brać powietrze i powodować nierówne obroty i huczenie/buczenie przy dodawaniu gazu i wyższych obrotach, prawda to?
Zastanawiam się czy te uszczelki kiedykolwiek były wymieniane u mnie, ale jeśli trzeba to wymieniac co 2 lata to może są już przeorane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Benzyniak golf4
@uwielbiamnalesniki: a robił który test szczelności dolotu, logował przepływomierz etc, czy podpinał kompa i stwierdzał, że nie ma błędów i nara :D
wtedy wchodzimy ze sprężonym powietrzem, tylko to trzeba robić ostrożnie i z wyczuciem żeby nie wysadzić tego co jest dobre :D
dopoki taka stara uszczelka jest przyklejona do glowicy to jeszcze to dziala, ale jak zaczynasz cos ruszac to ona juz nie jest w stanie ponownie dopasowac sie do powierzchni
u mnie 6 letnia pokrywa zaczela puszczac dopiero po ponownym jej montazu na starej usczelce. nie bylo zmiluj - 70 zl w plecki