Wpis z mikrobloga

Też macie wrażenie, że ten remaster Dark Souls 1 jest jakiś ułatwiony? Wszyscy bossowie ubici za pierszym max drugim razem. Jedynie łoże chaosu sprawiało trudności (ale to inna sprawa). Gwyn poszedł na 5 uderzeń. Jakieś dziwne to...
#darksouls #gry #ps4
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Another_One: No ja teraz grałem zwinnym łotrzykiem z claymorem. Większość pakowane w siłę i zręcznośc więc może dlatego. Dla mnie DS2 jest najlepszą/najtrudniejszą częścią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Megawonsz_dziewienc: Z początku miałem nadzieję, że pozmieniają chociaż układ przeciwników i dodadzą kilka utrudnień jak w remasterze DS2 a to tylko DS1 z hd teksturami. Btw to jakieś polskie studio robiło ten remaster.
  • Odpowiedz
@Zdziszko: dodali system haseł z DS3, używanie kilku itemów jednoscześnie (dusze itp.) no i poprawili wydajność, nawet z DSFixem sporo rzeczy muliło/szarpało, a tutaj zero problemów.
tak, QLOC to robiło.
  • Odpowiedz
@Zdziszko: jak już grałeś w DSy czy tym bardziej w DS1 (ale nie remastered) to nie ma co się dziwić, że łatwo idzie. Jak ja za pierwszym razem do tego podchodziłem to szło trochę ciężko, teraz przechodzę ponownie i też mam wrażenie, że gra jest "łatwa". Ale to nie jest stała się łatwiejsza, to Ty po prostu lepiej grasz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zdziszko: ja w soulsy jestem mocno średni ale też jak wróciłem do tej gry po dłuższym czasie (zwykłej, nie remastera) to ubiłem kilku pierwszych bossów z marszu, z lekkim przyhamowaniem na Capra Demonie gdzie potrzebowałem chyba 3 prób (dla mnie ta walka to kompletny random). Potem znowu ten gnijący smok za pierwszym. Dla porównania od Bloodborne odbiłem się strasznie i długo nie mogłem przejść dwóch pierwszych bossów XD a potem
  • Odpowiedz
@Zdziszko: ja za jedynke wziąłem się po przejściu ng+ w ds3 i też byłem zaskoczony, że jest tak prosto, a byłoby jeszcze prościej gdyby można było robić uniki we wszystkich kierunkach (tak do tej pory mnie to boli XD)
  • Odpowiedz