Taki śmieszny temat. Redmi Note 8T. Włączam Bluetooth i Wifi zwalnia o połowę. Połączony tylko Mi Band 3 z oficjalną apką. Wynik pierwszy od dołu to BT całkiem wyłączony, 2 od góry to BT włączony. Router 5 GHz, łączę to światłowód 200/20 Mbps. Ktoś znalazł rozwiązanie? Bo, że taki problem istnieje to wiem.
@WatchYourBack: To że zakłóca 2.4GHz to normalka, ale że sieje też po 5GHz to już wygląda na błąd konstrukcyjny telefonu. Jaki konkretnie kanał masz ustawiony na 5GHz?
@dktr automatyczny wybór kanału, w tym momencie 36. Jedyna sieć 5 GHz jaką znajduje. Co ciekawe, czasem trzeba poczekać minutę-dwie aż tę sieć znajdzie, widzi wcześniej tylko 2.4 GHz z tego samego routera. Obok, na Redmi Note 5 coś takiego się nie dzieje.
@k3lt @ks2m mój świadomy wybór telefonu, a co? Pierwszy problem z telefonem od 2, może 3 lat, do tego niezbyt istotny. A Xiaomi chyba już piąty.
@WatchYourBack: Wygląda że jakieś harmoniczne z radia bt zakłócają radio 5GHz wewnątrz telefonu i nic z tym nie zrobisz. To że dłużej wyszukuje sieć na 5GHz to całkiem normalna sprawa, ma do przeszukania zakres 5100-5700MHz a nie tylko 2410-2480MHz
@WatchYourBack: Mialem ten sam problem na wszystkich Xiaomi od Mi 4c po Mi 9 Lite, i nie zgodze sie ze polowe wolniejszy internet przy korzystaniu z BT to "niezbyt istotny problem". Nie przypominam sobie zeby bylo na to jakies rozwiazanie, i nie jest to problem nakladajacych sie pasem Wi-Fi bo BT korzysta z pasm 2.4Ghz a nie 5Ghz. Znajac zycie Siaomi laduje pewnie rozne moduly BT / WiFi do tych
@k3lt na razie nie jest to problem, jak się tak utrzyma (mam to łącze i router od 2 dni) to uznam za bardziej istotny problem. No i do tego, nawet przy 100 Mbps czyli połowie możliwości nie odczuwa się za bardzo tej różnicy przy zwykłym przeglądaniu neta.
@k3lt dopisałeś to odpowiem - różne wyświetlacze, które są lepsze/gorsze to domena wszystkich producentów, pamiętam to z Samsunga Galaxy, bodajże II albo III i jakiś LG. Nic dziwnego, że jedno rozwiązanie wpada do wielu urządzeń - to tak w kwestii karty.
@cincin27: Spada bardziej lub mniej w kazdym telefonie kiedy korzystasz z WiFi 2.4GHz bo BT korzysta z tego samego pasma i dochodzi do zaklocen, tu mowa o WiFi 5Ghz
@WatchYourBack I jak tam? Nadal nie ma fixa? Miałem właśnie kupić ten telefon ale bardzo często używam słuchawek bluetooth i oglądam do tego youtube przez wifi więc był by to spory problem
Cześć mirki! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Dziś w nocy skradziono #rower mojej różowej w #poznan z klatki bloku przy grunwaldzkiej. Jeżeli ktoś zauważy proszę o kontakt. #rowery #kradno
Takie pytanie, może głupie może nie. Dlaczego niektórzy chwaląc się swoimi portfelami/transakcjami cenzurują ilość posiadanych akcji lub kwoty? #gielda
Taki śmieszny temat. Redmi Note 8T.
Włączam Bluetooth i Wifi zwalnia o połowę. Połączony tylko Mi Band 3 z oficjalną apką.
Wynik pierwszy od dołu to BT całkiem wyłączony, 2 od góry to BT włączony.
Router 5 GHz, łączę to światłowód 200/20 Mbps.
Ktoś znalazł rozwiązanie? Bo, że taki problem istnieje to wiem.
źródło: comment_1587220587nlRcEkWrvYv7jHMFs7Utod.jpg
PobierzObok, na Redmi Note 5 coś takiego się nie dzieje.
@k3lt
@ks2m mój świadomy wybór telefonu, a co? Pierwszy problem z telefonem od 2, może 3 lat, do tego niezbyt istotny. A Xiaomi chyba już piąty.
źródło: comment_1587221896vb84Et4QhjmCTw3h8TyiGK.jpg
PobierzZnajac zycie Siaomi laduje pewnie rozne moduly BT / WiFi do tych
Komentarz usunięty przez autora
@WatchYourBack: no widzisz, a ja nie kupiłem xiaomi i nie miałem żadnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Zaznaczę jednak, że mam Miui Polska, nie wiem na ile to ma wpływ.