Aktywne Wpisy
xfin +27
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
wfyokyga +41
Dzień dobry
#rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #przegryw #bekazpodludzi #bekazrozowychpaskow #feminizm
Nie, nie ma żadnego porównania między noszeniem miniówki a spersonalizowaną zboczoną uwagą. Jedno nie stanowi żadnego
Hmm czyli jak zacznę wszystkich facetów oceniać jako przygłupich, bez umiejętności wypowiedzenia się dłuższym zdaniem i takich, których lepiej unikać, bo nie wiadomo co mi zrobią jak za blisko przejdę, to będzie logiczne i uzasadnione?
W końcu tyle
@JAI2L9LAD: widzę. Przestań zatem.
@koroluk: kto powiedział o miniówce? Ja pisałem o minimalnych standardach zarówno ubioru, jak i mowy.
Niekoniecznie, możesz nastawać znacząco na cudze poczucie komfortu, z tego powodu (o ile się nie mylę) penalizuje się przebywanie nago czy uprawianie seksu w miejscach publicznych, mimo że bezpośrednio nikogo tymi czynami nie krzywdzisz
@Piewca_Zaglady Nawet w pracy w upały nie można w krótkich spodenkach przyjść bo jakis dress code a kobiety sobie w spódniczkach pomykają.
Jestem za legalizacją publicznej nagości i seksu, nie interesuje mnie nieracjonalne poczucie dyskomfortu. W Iranie dyskomfort budzi widok kobiety w dżinsach - czy to powód do zakazu?
Pisałem o tym tutaj i tutaj.
@koroluk: to równie dobrze można zalegalizować obsceniczne teksty. W końcu w Iranie dyskomfort budzi tekst, że Allaha nie ma, a nie jest to powód do zakazu, więc nie ma też powodów zakazywać mówienia, że z kimś by się chętnie kopulowało, a jak komuś
A,
Ponieważ są spersonalizowanym atakiem, molestowaniem, naruszeniem czyjejś sfery. Tak jak nie możesz kogoś bić, tak jak nie możesz kogoś wyzywać, tak nie możesz komuś mówić, że byś go
@Davidozz: Nom, ty i te twoje racjonalne argumenty:
@koroluk: no i tak samo nie możesz publicznie kopulować.
W końcu wyzwiska i molestowanie SŁOWNE robią to, co widok publicznie kopulującej patologii, czyli
Zakładasz, moim zdaniem absurdalnie, że wyznacznikiem określającym czy dany czyn ma być zły, jest jego celowość, personalizacja.
Idąc takim myśleniem, mam prawo np. słuchać muzyki w swoim domu, przeszkadzając tym sąsiadom, bo w końcu moim celem nie jest atak na nich, tylko zwyczajna chęć słuchania muzyki, albo chęć "wyrażenia siebie".
Zarówno ruchając się przed moim nosem w autobusie, jak prawiąc komplementy moim pośladkom, w moją strefę wkraczasz, i celowość
@Silver86: No tak. Przeczytaj uważnie co napisałem. Wy nie musicie się w lato smażyć bo masz dress code jest przyjazny upałom. Dress code dla faceta to długie spodnie (a często i długie rękawy) w upały.