Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +885
Niesamowite jest to, że youtube robi co chce, demonetyzuje twórcom filmy bez powodu, psuje własną wyszukiwarkę, usuwa negatywne łapki i jeszcze zarabia miliardy dziennie jako monopolista rynku,
a wy macie ból dupy gdy ktoś instaluje adblocka bo nie zgadza się im płacić hajs.
Tu nie chodzi o to czy to 10 zł, 5 zł lub złotówka. Tu chodzi o #!$%@? ich polityki
#youtube #youtubepremium #adblock
a wy macie ból dupy gdy ktoś instaluje adblocka bo nie zgadza się im płacić hajs.
Tu nie chodzi o to czy to 10 zł, 5 zł lub złotówka. Tu chodzi o #!$%@? ich polityki
#youtube #youtubepremium #adblock
tentin_quarantino +257
pani Karina Bosak z Ordo Iuris przyparta do muru plącze się niczym pan Sławek Mentzen w słynnej debacie z Petru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- np. jest hotel, i czy pani by chciała żeby ten hotel nie przyjmował ludzi, niebędących małżeństwem (np. konkubinat)?
- noo jakby... ale to jakby... ja tutaj nie mam jakichś wewnętrznych sprzeciwów... no jakby tu... pan mnie pyta jakby o... jakby prawa z różnych
- np. jest hotel, i czy pani by chciała żeby ten hotel nie przyjmował ludzi, niebędących małżeństwem (np. konkubinat)?
- noo jakby... ale to jakby... ja tutaj nie mam jakichś wewnętrznych sprzeciwów... no jakby tu... pan mnie pyta jakby o... jakby prawa z różnych
Dlaczego na vikop.ru (i nie tylko) ludzie kisną z Łodzi.
Oczywiście, jest to słuszne, ale nie jest winna sama Łódź która jest fantastycznym miastem, tylko winni są jej mieszkańcy.
Przeglądając fantastyczne kamienice zbudowane przez wykształconych, obytych w świecie fabrykantów i prywaciarzy w dawnych latach zapierają dech w piersiach, jednak obecnie są zamieniane w ruinę przez ich obecnych mieszkańców.
Przypomina to trochę sytuację jakiegoś fantastycznego miasta zbudowanego przez Perską Cywilizację i wpisanego do UNESCO, a obecnie zasiedlonego przez szmatogłowych z Państwa Islamskiego.
Przykład:
https://www.otodom.pl/oferta/pietro-kamienicy-k-dw-fabrycznego-ID456YI.html#e8ff6773f9
Fantastyczna kamienica zaprojektowana przez Gustawa Landau-Gutentegera. Hiszpanie chuchają i dmuchają na dzieła Gaudiego, a u nas co? #!$%@?ów sto https://i.imgur.com/EcY4x3Z.jpg
Jeszcze ta smutna żarówka, pewnie co tydzień wkręcana, bo jakiś alkoholik ją kradnie.
Aż się płakać chce.
Powinno się zorganizować jakiś wywóz obecnych mieszkańców Łodzi do miejsc dla nich odpowiednich, może jakieś fawele w Rio albo lepianki w Mogadiszu, a do Łodzi zaprosić wykształconych i majętnych z różnych stron świata.
#lodz
A prawda jest taka że ludzie których byłoby stać na mieszkanie w takiej kamienicy, wcale nie chcielby mieszkać w takiej kamienicy :D
Z drugiej strony foksal 13 to nigdy nie będzie.
@MiHau3: o widzę pierwszy możliwy "wysiedleniec" się odezwał
@graf_zero: Rozważałbym zakup jedynie całej kamienicy, bowiem kupowanie jednego mieszkania mając wiadomo jakich sąsiadów to faktycznie bezsens i nikt normalny tego nie zrobi.
Komentarz usunięty przez autora
Do tego brak remontów bo wiecznie na nie brakowało kasy, brak centralnego ogrzewania i oszczędzanie na innym przez lokatorów, jednym słowem > perły przed wieprze
Ale na co ci cała luksusowa kamienica w centru Łodzi?
Jak byś na tym zarobił/utrzymał?
To nie XIX wiek, gdy mieszkało się w luksusowych kamienicach, bo nie było możliwości/sensu mieszkać w posiadłościach pod miastem, a kamienice można było utrzymacz z czynszów (bo normą była sytuacja gdy warstwa średnia społeczeństwa wynajmowała mieszkania).
@MiHau3: Nie dziwię się wcale, prości ludzie myślą tylko o tym, żeby się nażreć, #!$%@?ć i paruchać.
O tym był właśnie mój wpis.
Dziedzictwo kulturowe? Sztuka? A co to? A po co to komu?
@graf_zero: Odkupiłbym ją żeby wywalić całe barychło, odrestaurować i zachować dla możliwe - przyszłych pokoleń.
@loczyn: Ale z czego byś to finansował... To tak jak z pałacami na wsi.
Utrzymają się tylko jak zrobisz w nich jakąś publiczną instytucję, albo właścicielem będzie właściciel gospodarstwa rolnego (dawnego folwarku który był zlokalizowany w tym pałacu), tudzież fabryki.
niedawno tam menele mieszkały, na szczeście teraz remontują.
Ile razy będą na studiach chodziłem na domówki do znajomych wynajmujących w zaniedbanych kamienicach a tam mi szczęka opadała widząc klatki schodowe i np. witraże z namalowanymi "#!$%@?ć rts" sprayem.
Ale jak zauważył @Sepzpietryny: wsadzono za
@graf_zero: Jak bym był bogatym człowiekiem i mógłbym "wydać na głupoty", to bym to kupił.
Bym wynajmował odpowiednim ludziom byleby utrzymać i tyle.
@Radus: to aż się płakać chce (╯︵╰,)
Powołujesz się na ruskich ... czy to nie to barachło/swołycz czy #!$%@? wie jak nazwać, co okradła nas pod zaborami a potem po II WŚ no i nie zapomnijmy o PRL ( czytaj polska republika radziecka )?
Nie piszesz o zaszłościach, których konsekwencją jest obecny stan Łodzi. Obudź się z tej banki królewiczu.
@kuncfot: Nie można zganiać na innych, to jest ten problem wielu ludzi w Polsce. Od 89 rządzimy sobie
@loczyn:
Taka uwaga - ci wykształceni i obyci mogli sobie pozwolić na takie kamienice i pałace (po jednym dla każdego członka rodziny), bo
Warszawa - stolica miasto o lige wyżej niż inne miasta w Polsce, często w statystykach odnośnie miast w Polsce nawet się ją pomija.
Inne miasta w Polsce - Łódź miała ten problem że cała jej gospodarka opierała się na włokiennictwie, pojawiły się chiny wszystko padło nie było alternatywy. Recesja i powolne budowanie od zera z masą ludzi którzy z powodu biedy powoli zmieniali sie w