Wpis z mikrobloga

@Student_AWAS: to tam skrzeczysz blachosmrodziarzu? pewnie byś chciał przez rynek 3 pasmowa autostradę tfu tylko rowery

TAK dla zielonej alei na kazimierza wielkiego! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mroz3: jakiej zielonej jak tam nie ma nawet miejsca na drzewa/trawnik/ogródki? xd Serio chciałbyś mieć od razu jezdnię i samochody za oknem?
  • Odpowiedz
@Borealny dowcipów nie rozumiezz

@mroz3 no co się czepiasz. Uratowane? Uratowane! To że straszą w centrum miasta to żaden problem. Fakt że ich zostawienie zablokowało jakiekolwiek szanse na tak pożądane przez aktywistow zamknięcie Kazimierza Wielkiego to drobiazg. Do tego nie będzie obwodnicy srodmiejskiiej południowej to też przecież żaden problem.

@Tommy__ ciul wie co będzie z cenami na tą chwilę.
  • Odpowiedz
@mroz3: jedynie ten budynek po prawej, na skarpie ma potencjal na lofta, reszta do wyburzenia imo - byloby to juz dawno zrobione, ale za malo smarowali konserwatorowi zabytkow (czyt. Stawial sie).
  • Odpowiedz
jezdnie zlikwidować, kierowców w---------ć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mroz3 @Borealny: jezdnie zwęzić do 2m, kierowcy sami się w--------ą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do kamienic, mam nadzieję, że same się zawalą w końcu.
  • Odpowiedz
albo i nie pojedzie, bo większość tych pierwszych do burzenia, z swojego miasta nawet się nie rusza

@Radus: no to akurat nie ja. Trochę świata i Europy zwiedziłem. Bardzo podoba mi się Drezno - Włochy są też ciekawe, ale tam klimat "30%" pasuje jak ulał do tego kraju ;).

Ogólnie jakieś tam zabytkowe centrum miast jestem w stanie zrozumieć, warto to trzymać. Natomiast rudery jak ten pałacyk na wzgórzu Karscha,
  • Odpowiedz
@Radus: Tyle że, taki Wiedeń robi to porządnie czyli modernizuje budynki, tu ładny opis https://nachhaltigwirtschaften.at/resources/hdz_pdf/hdzplus_gruenderzeithaus_mit_zukunft_full_paper_innovative_modernization_of_historic_buildings.pdf?m=1469662030&

U nas konserwator zabytków będzie kazał odbudować przy użyciu średnioweicznych metod i materiałów, mając totalnie w dupie względy użytkowe. Dlatego podejście Wiedeńskie ma bardzo duży sens ale trzeba by zmienić instytucję konserwatora.
  • Odpowiedz